Egentid ja, men…

Efter en intensiv helg med gäster både lördag och söndag önskade jag mig en vilodag inför den kommande arbetsveckan med 52½ timme arbetstid. Hur trevligt det än är att umgås så behöver jag ladda inför jobbet.

Jag har inte träffat någon och därför kan det väl kallas egentid. Katterna räknas inte, vi är en liten introvert familj som inte stör varann i onödan. Telefon har jag däremot pratat i flera gånger, mest med mina nära vänner och min son. Men också med kyrkorådets ordförande. Jag hade några frågor inför den kommande 2-dagarsutbildningen som vi ska ha i slutet av månaden.

Idag var de soligt igen och jag passade på att diska allt som hopat sig under helgen. Visst går det att diska även i regn, men det är rätt jobbigt.

Det ser inte så mycket ut, men jag har redan burit in en del.

Jag gick sedan med soporna och den kasse med sådant som skulle återvinnas. Det är helt otroligt så mycket det blir på ett par dagar.

Sedan gav jag mig ut på en biltur.

Först åkte jag till veterinärkliniken vid Bromma blocks. Där säljer man det specialfoder Kingston behöver. Han behövde torrfoder, mjukmaten skickar jag efter från Tyskland.

Jag gick en sväng på Stora Coop och passade på att äta en snabb lunch bestående av två kokta med bröd och en kopp kaffe.


Sedan åkte jag till IKEA i Barkarby. Köpte de sedan länge planerade grytunderläggen. Det är så trist att duka med gamla tidningar.

Efter IKEA åkte jag hem, hämtade posten och ställde in smutstvätten jag haft med mig. Sedan skulle jag tillbaka till stugan. Lååååånga bilköer eftersom jag hamnade i rusningstrafiken. Men till sist var jag hemma.

Pojkarna fick gå ut och jag tog tag i mitt planerade bak, en rulltårta att ha med till jobbet. Tog sedan en kopp kaffe och ”slickade” skålen.


Fixade matlådorna och packade för de kommande arbetspassen, två stycken. Ikväll fick det bli bilen till jobbet. Hade ju varit synd att knöla sönder rulltårtan.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på Egentid ja, men…

 1. Ingrid skriver:

  Den rulltårtan blir säkert populär!
  Ha en dräglig natt.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Jo, det var en ganska okej natt. Men vi är verkligen underbemannade.
   Ha en fin dag nu medan jag sover.
   Kram

 2. Emma Engström skriver:

  Som sagt, kan vara skönt med lite egentid ibland för att samla kraft men det är även lite roligast vara med kompisar och omgivningen också! Kram

  • Kraka skriver:

   Jag skulle gärna växla mellan egentid och tid med kompisar och vänner. Men så ska jag ju jobba också…
   Kram

 3. Egentid behöver all då och då, tid att låta tankarna flyga eller bara sitta och läsa en god bok… Så blandat med umgänge med familj och vänner fungerar det bäst.
  Vilken massiv arbetsvecka du har framför dig – förstår att det kräver en del planering!
  Kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Lagom är, som oftast, bäst. Det är ordentligt intensivt med mänskliga interaktioner på jobbet.
   Nu snart dags att börja förbereda och packa väskan för ännu en natt.
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Hej! Jag sitter just och återhämtar mig efter en intensiv vecka i Taizé. Tack för kommentaren hos mig, visst längtar man tillbaka, det gjorde jag och åkte igen.
  Jag gillar också egentid ibland, det behövs.
  Ha det så gott! Kram, Gerd

  • Kraka skriver:

   Måste försöka planera in ett Taizébesök. Kanske nästa år. Det är ju så himla mycket hela tiden.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *