Kontrasternas tid

Det var väl ganska kyligt inatt såg jag på min väderapp. Men när jag kom hem på morgonen var det ganska skönt ute och pojkarna fick gå ut i trädgården medan jag drack kaffe och åt av min nyinförskaffade Gamle Ole. För den som inte vet är det en dansk, illaluktande, men ack så god ost. De brukar ha den på Hemköp i Skarpnäck. där jag stannade till på vägen hem för att proviantera frukost.


Det var bara 15 grader ute när jag vaknade på eftermiddagen och i morse var det 18 grader inomhus. Verkliga kontraster till det varma extremväder vi vant oss vid denna sommar. Men det är behagligare så här, även om jag vill ha lite varmare ute när jag ska äta min frukost.

Natten var okej, men ändå jobbig. inga stora sensationer, bara det vanliga. Men vi var för få personal och då blir det jobbigt att hinna med. Vår stackars undersköterska Y sprang som en skållad råtta för att hinna med. Själv blev jag avbruten av något annat varje gång jag haft för avsikt att i alla fall skriva timkontrollerna för att avlasta hen.

Innan jag åkte hem var jag nere i Snösätra och tittade på graffiti. Kan ju tyckas vara en märklig sysselsättning en morgon direkt efter en  jobbig natt. Men jag hade läst, och sett bild, på en målning där man gjort ett porträtt av Eric Torell, pojken  som polisen sköt eftersom de har för dålig utbildning för att känna igen Downs syndrom. Jag ville se målningen live och eftersom jag visste precis var man målar graffiti i Snösätra så svängde jag förbi, ingen större omväg.

Jag vet inte vem som målat bilden på Eric, jag är lite dålig på namnen på de mer duktiga graffitimålarna som rör sig i Stockholm. Men den är väldigt fin och välgjord.

Jag är, som många vet, intresserad av graffiti som konstform och just där i Snösätra är det lagliga ”väggar”. Man har haft en del evenemang för allmänheten då man visat sin konst. Men jag har inte haft tid att åka dit då.

En annan graffitikonstnär, som jag följer på instagram, older_021, har en av sina målningar där. En fantastisk katt.


Nu börjar det snart bli dags att förbereda mig för ytterligare en natt på jobbet. Men fortfarande finns tid för ännu en kopp med koffein…

UPPDATERING:
Jag skrev ju att jag inte visste vem som målat porträttet på Eric Torell. Var väl lite trött och letade efter tagen, signaturen, i nederkanten. Den finns upptill till höger. Det är Hop Louie som målat. Han har gjort en hel del fantastiska porträtt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kontrasternas tid

 1. Znogge skriver:

  Det var verkligen en mycket bra målning av honom och det finns mycket fin graffiti. Gamle Ole smakar betydligt bättre än vad den luktar! Jag tycker knappt man kan ha den i kylen 😉

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Hoppas att du har det lugnare i natt, för nu jobbar du väl för fullt. Jag däremot ska just gå till sängs.
  Kram, Ingrid

 3. Som jag nämnt tidigare, så har jag stor respekt för människor, som jobbar på natten, när vi andra ligger och sover! Det är en helt annan värld…
  Just att kunna planera sin tid, när man ibland jobbar på natten och måste sova på dagen och ibland kan sova på natten – starkt!
  Hoppas att du får en lugn natt!
  Kram, Monica

 4. Frida skriver:

  Jag älskar ostar! Även om några av dem inte alltid luktar så gott 😀
  Tycker också att det är skönt med det lite svalare vädret nu, var svårt att sova förut i denna värme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *