Miniturné till stan

Jag är ledig, två nätter. Sedan ska jag jobba 4 nätter och ha en utbildningsdag på dagtid. Natten som var var väl okej, i alla fall betydligt bättre än natten innan. Lite otippad dramatik på morgonen, men det är sådant som händer. Det är då det är betydligt mer användbart med lång erfarenhet än att ha skrivit en magisteruppsats och veta precis hur man ställer upp sin litteraturlista enligt det system som just vården valt. Btw så använder man ett annat system i filosofi, det ämne som jag pluggar kandidatprogrammet i. Varje akademisk disciplin har sin variant av hur uppsatser ska ställas upp. Typiskt onödigt vetande!
Innan jag gick hem hann jag bli rejält arg på en av cheferna, men det tar vi en annan gång. Jag blir argare och argare ju mer jag tänker på det. Min mycket pragmatiska son har sagt till mig att jag ska låta bli att tänka på det när jag är ledig. Det kan han ha rätt i. Just den chefen, som inte är min närmaste chef, blev jag osams med på en annan arbetsplats. Hen sa till mig att jag inte fick dricka kaffe på arbetstid och tog min kopp och hällde ut den. Precis fel sak att göra mot mig… När jag fick höra att hen skulle bli chef hos oss sa jag att om hen så mycket som närmar sig mig med sitt djävulskap kommer jag att säga upp mig. Tyvärr kan jag ju inte gör det på grund av händelsen i morse. Jag har ju redan sagt upp mig.

Jag åkte i alla fall hem. Sa till katterna att jag tänkte äta frukost i sängen och att det var för kallt att gå ut. Sedan sov jag halva dagen. När jag vaknade fick pojkarna gå ut medan jag gjorde mig i ordning för att åka in till stan.

Jag behövde lämna böcker på Stadsbiblioteket vid Odenplan. Så det var dit jag begav mig först. Jag beställde också en bok som jag egentligen hade tänkt köpa men som är slut på förlaget och inte verkar gå att få tag på.

Efter biblioteket gick jag till Jensen´s. Mitt favoritbord var upptaget, men det gick bra ändå. Jag beställde och fick mitt vitlöksbröd med ost och ett glas rött.

Efter en stund kom även min biff med råstekt potatis och whiskeysås.

Jag har ju egentligen bestämt att jag ska dra ner på mitt uteätande nu när jag ska börja ”ett nytt liv”. Men just idag, efter morgonens konflikt, tyckte jag att jag var värd en god måltid. Dessutom jobbar jag ju fortfarande mina 80%.

Efter maten hade jag lite olika funderingar på vad jag skulle göra. Helt klart var att jag behövde köpa en flaska vin till vinlotteriet. Det är dragning på lördag och man ska lämna sin flaska innan.

På vägen hann jag köpa två 4-pack sockar på Lindex. Jag vill ha fräscha sockar på jobbet eftersom de syns. På vintern använder jag dubbla sockar så det går åt en del. På Systembolaget valde jag en flaska i prisintervallet med en fin etikett. Innan jag tog T-banan hem till stugan var jag inne på Kapp Ahl där jag fick syn på en kofta i skarp lila nyans. Precis min färg så den fick naturligtvis följa med hem.

Det är fortfarande begränsningar och extra byten på T-banan och jag var rätt trött när jag kom hem. Började med att släppa ut pojkarna och gjorde sedan en kopp kaffe.
K hörde av sig, men medan vi pratade fick han telefon och vi bestämde att höras senare.

Senare på kvällen åkte jag till jobbet, dels för att lämna vinet dels för att hämta rabarber som jag fått av Y. Måste verkligen plantera rabarber i min trädgård. Både jag och min son älskar rabarber.

På vägen tillbaka till stugan stannade jag vid OKQ8 och köpte ostbågar. När jag kom hem hällde jag upp ett glas rött, samma sort som jag köpt till vinlotteriet, och  satte mig i sängen för att lyssna på ljudbok.


Kingston kom upp till mig i sängen. Han ser nästan ut som katterna på gardinen när han sitter så där.

Lucas tittae lite misstänksamt på oss där han låg bland mina skor.

”Så där smutsig får du väl inte vara” sa han till Kingston. Med liv och lust tog han sig an uppgiften att tvätta Kingstons öron.


”Så ja, nu kan vi ligga här och sova, bara matte släcker lampan så det blir natt”.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

7 svar på Miniturné till stan

 1. wiolettan skriver:

  Intressant att följa dig i din vardag. Du hann med en del och gjorde helt rätt med att trösta dig med ute mat, så tänker jag också ibland, men det blir inte så ofta, jag har ingen chef som kan bråka med mig nu längre.
  Det var länge sedan jag var vid Odenplan och biblioteket, kanske dags för ett besök, bara för att kolla. Vi har ett bra bibliotek här i Sundbyberg fast det förstår, mycket mindre.
  Dina katter är ju bara så söta. Jag får lust att klappa dom.
  Trevlig dag.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Jag lånar en del böcker på biblioteket vid Signalfabriken. Men mest på Stockholms stadsbibliotek vid Odenplan.

   Ja, katterna är mina söta pälsklingar.

   Trevlig söndagskväll!
   Kram

 2. Oj, har du sagt upp dig? Ja, om man inte trivs och har en chef som bråkar med en, så finns det inte mycket att välja på! Vad ska du göra nu då – man blir lite nyfiken…
  Vilken praktmiddag du åt, det såg riktigt smaskigt ut!
  Kram, Monica

 3. Ingrid skriver:

  Vilken dag du har haft och så mycket du har hunnit med. Konflikter blir det lätt på en arbetsplats och det gäller att ta för sig och inte låta sig behandlas illa. Det verkar som om du inte låter någon sätta sig på dig. Bra!
  Den där middagen skulle jag tacka ja till minsann. Jag blev akut sugen på en köttbit och pommes!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: Två dagar av många | Kraka

 5. Kraka skriver:

  Du har så rätt, jag låter inte någon sätta sig på mig. 🙂
  Jensen´s är ett prisvärt alternativ när man vill äta ute.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *