Två dagar av många

Fredag

Igår hann jag med lite, men bara lite, trädgårdsarbete. Var mest fokuserad på att försöka vila inför helgen och början av nästa vecka. Ett sammanhängande sjok på 60½ timme. Det var det jag blev arg på här om morgonen. Jag blev helt enkelt fråntagen min lediga natt. Något som jag ser som en ren repressalieåtgärd mot mig eftersom jag valt att sluta min anställning. Men jag blir kvar i flera månader och ska dessutom ha en timanställning framöver. Men personen i fråga saknar normala ”social scills” och det visste jag ju sedan tidigare.

På eftermiddagen kom jag på att jag missat att det var EFIT-dag. Men jag måste ju inte vara med varje gång.

Å, som flyttade upp till Stockholm efter sin pensionering, tittade förbi som hastigast. De hade varit och firat hennes, jag tror moster, som fyllde 92 år. De var bara på vägen förbi och hon tittade bara in för att säga hej. Men det var trevligt att hon tog sig tid till det.

Sedan var det dags att plocka fram ur frysen och packa i ordning matlådorna till helgens nattluncher. Vilade lite och sedan iväg.

 

Lördag

Det var skönt att åka hem på morgonen. Även fast vi inte haft så många patienter var jag rätt slut. Ibland kan e patient vara som tio.

Jag gick och la mig direkt, tog med mig kaffe till sängen. Sov ungefär tre timmar och hade sedan svårt att somna om. Låg och lyssnade på ljudbok somnade till sist. Men det gjorde att det inte blev något kvar av dagen innan det var dags för arbete igen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Två dagar av många

 1. Så tråkigt att slutet på ens arbetsliv ska bli bråk och hämndaktioner! Ska du söka något annat arbete eller gå i pension? (Jag vet ju inte hur gammal du är…)
  Lycka till med din digra arbetsbörda!
  Kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Jag har lite andra jobb på gång, men inget är bestämt ännu.
   Ha en fortsatt trevlig helg!
   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det låter jobbigt och tråkigt att det finns chefer som behandlar sin personal så illa. Inte undra på att du blir irriterad.
  Efit är det väldigt länge sedan jag var med i. Sedan jag flyttade från Stenstugu och blev ensam känns mina dagar så enahanda, så jag vete sjutton hur jag skulle kunna få till några intressanta foton.
  Ha en dräglig helg!
  Kram, Ingrid

 3. Gunnel skriver:

  Så barnsligt av chefen att göra så. En del passar verkligen inte för att organisera jobb.

  • Kraka skriver:

   Ja, det är något märkligt med den här personen. Jag sa direkt jag fick veta attt an anställt hen att jag inte skulle kunna vara kvar. Sedan gick det ganska bra ett tag innan hon högg. Men jag hade ju redan sat upp mig.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *