Måndag, den dag jag skulle varit ledig

Så var det måndag igen. Helgen är slut och snart också sommaren. Den ursprungliga planen var att jag skulle vakat av, jag ska ju på utbildning imorgon. Men som jag berättat så ska jag göra ännu en natt. Chefen som bestämde det hälsade inte ens på mig i morse. Jag lät hen hållas, det är faktiskt inte jag som är dum.

Jag åkte hem, stannade till vid MacD i Älvsjö, något jag inte gjort på hur länge som helst. Men jag behövde läsa inför utbildningen och visste att om jag skulle åka hem skulle sängen vara alltför frestande. Drack kaffe och ett par MacToast.

När jag läst klart åkte jag hem, det var kyligt och mulet och jag bestämde mig för att lägga mig direkt.

Vaknade lite före alarmet och gjorde kaffe. Tog det lite lugnt innan jag loggade in på den webbutbildning där man måste göra ett test med 100% rätt på alla frågor. Jag behöver lugn och ro när jag pluggar och har lite svårt för att göra tester samtidigt som jag ska sköta patienter. Därför gör jag sådant på min obetalda fritid. Annars får vi göra webbutbildningar på jobbet. En av de få förmåner vi har.

Jag kokade potatis och stekte fisk att ha i matlådan till nattens lunch. Sedan blev jag sittande i sängen en stund och funderade. Kingston höll mig sällskap medan Lucas låg och tittade ut genom ett fönster. Kingston är den som är mest kelig och sällskaplig av de båda pojkarna.

Min son fyller år och jag skulle egentligen firat honom med tårta och present. Men vi har bestämt att fira på onsdag istället. Är man vårdens slav så är man och kan inte räkna med att få planera sin fritid fritt. Nej då, jag är inte bitter. Jag är förbannad.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Måndag, den dag jag skulle varit ledig

 1. Emma Engström skriver:

  Lugn och ro när man pluggar är verkligen så viktigt för mig också, har så svårt att koncentrera mig annars! Kram

 2. Trist att det ska vara så för dig sista tiden på jobbet!
  Förmodar att det gick bra på testet?
  Ha det så bra, kram, Monica

 3. wiolettan skriver:

  Ajaj, inte bra av chefen, jag förstår din känsla.
  Alla rätt, hoppas att du lyckas. Klart att du måste ha lugn och ro för att klara detta.
  Stor kram till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *