Från stress till vila

Det har varit mycket senaste tiden, för mycket. Men nu har jag semester. Inte för att det innebär total vila, men jag ska i alla fall inte till jobbet.

Trots gårdagens sena kväll orkade jag komma upp när alarmet ljöd. Men att jag var trött kunde jag konstatera när jag flera gånger tyckte jag hörde introt till Star Wars svagt, men tydligt. Jag var i stugan, bara jag och katterna. Katterna har varken mobiltelefoner eller musikmaskiner. Alltså var det inbillning. Kanske för att jag undermedvetet hade varit rädd att inte vakna.

Katterna fick gå ut en stund medan jag plockade i ordning det som skulle tas med. Sedan stuvade jag in dem i buren och hämtade bilen. Jag var ute i god tid, skulle lämna den vid halv elva-tiden, men vi kom tidigare.

Jag bar in det övriga jag hade med mig, tog upp katterna till min sons lägenhet och åkte ner och ställde bilen på en parkering där man får stå 2 timmar med P-skiva. Sedan hann jag dricka kaffe med S och J innan det var dags för tvättstugan.

Medan tvätten var i maskinerna gav jag mig ut på en pakethämtningsturné. Mina paket kan komma till 5, eller möjligen till och med 6, olika ställen. Idag hade jag 2 paket att hämta, ett i Kista och ett i Husby.

När jag kom tillbaka hängde jag tvätten och stressade ner och bytte parkeringsplats för att ha ytterligare 2 timmar. Passade på att köpa en burgare på MacD som jag senare åt hemma. Sedan tillbaka och var uppe hos katterna en gång till för att se att det gick bra. Det gjorde det. Katten Kirk hade inte blivit lika sur den här gången då de kom, men han gav Lucas en smäll med tassen då Lucas ville kolla vad som fanns i soporna. Sånt gör man inte ansåg Katten Kirk. Han hade ju helt rätt.

Jag hämtade tvätten, städade tvättstugan, gick in till mig och tog ett bad och klädde mig för att sedan åka tillbaka till stugan och parkera bilen på min plats där. Jag är så trött på att inte ha någon parkeringsplats här hemma. Har varit utan sedan april 2017. De ska bli klara med nya garaget i januari sägs det, men det tror jag när jag ser det. Det är jättemycket kvar att göra och bara några få månader till januari och då ligger ju julen där i december och då lär de väl inte jobba.

När jag parkerat gick jag in och hämtade soppåsen och gick sedan till T-banan för att åka in till Slussen och ta färjan över till Allmänna Gränd.

Jag var vid Gröna Lund en hel timme innan jag skulle träffa folket från jobbet. Eftersom jag hade Gröna kortet gick jag in och åkte en gång med Pop Expressen. Jag älskar att åka med den. Har fortfarande en del åkbiljetter kvar sedan vi var där på konsert.
Efteråt drack jag ett glas vin, i plastmugg och jättedyrt. Men helt okej vin. Sedan var det dags att gå ut och träffa de andra.

Vi var indelade i lag och skulle tävla i 5-kamp. Det var roligt. Vårt lag vann, men inte tack vare, utan trots, mig. Jag var urdålig. Jag har aldrig 5-kampat och är normalt sett aldrig på Grönan annat än för att lyssna på musik.

Vi hann åka lite också, det ingick 3 valfria åk. Jag åkte två gånger i Pop Expressen och en gång i gamla berg-och-dalbanan. Tror den eter Twister eller något sådant.

Sedan var det dags för maten. Vi skulle äta middag på restaurang Fiesta. Det var första, och förhoppningsvis sista, gången jag var där. Urdålig mat och kallt och dragigt. De hade infravärme, men den kunde de inte ha på för då blev det för varmt i en annan del av lokalen. Jag fick i alla fall en filt som jag kunde ha utanpå min jacka.

Till förrätt fick vi någon märklig anrättning med räkor och lök. Som löksill men med räkor. Det serverades med sked i en djup tallrik.


Huvudrätten var i stort sett lika hemsk den också. Jag hade valt fisk. Smaklös, för mycket koriander och serverades med sötpotatispommes. Pommes fritten var väl i och för sig god, men totalt sett var det en bedrövlig måltid. Det tyckte alla vid mitt bord. Vi satt lagvis. Jag drack ett rieslingvin till maten. Drycken fick vi betala själva. Kostade 110 kronor för ett glas och det var ett av de sämre viner jag druckit. Men ändå det bästa på hela måltiden.

Efter maten var vi ett gäng som gav oss av hemåt och ett som stannade kvar. Jag ska upp tidigt imorgon och behövde åka hem.

Nu sitter jag på balkongen. Det är lugnt och tyst och så njutbart. Jag behöver den här stunden av absolut självsamhet, det lär inte bli så mycket av det under semestern. Möjligen ska jag ta mig en kopp kaffe innan jag sover. Har inte bestämt mig än.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Från stress till vila

 1. Znogge skriver:

  En intensiv dag och en bra kväll. Synd att maten inte var bra dock. Förrätten lät direkt gräslig tycker jag… Det var verkligen länge sedan jag var på Gröna Lund och skulle förmodligen inte våga åka en bråkdel av vad som finns där i dag! Så skönt med semester i alla fall!

  Kram

 2. skogsnuvan skriver:

  För att vara en semesterdag verkar det ha varit full rulle minsann

 3. Ingrid skriver:

  Det är verkligen full fart på dig! Så trevligt att gå på Gröna Lund, det är några år sedan jag var där och då var det mest för att äta. Maten jag åt var betydligt bättre än det du blev serverad, för det låter verkligen bedrövligt.
  Hoppas att du har en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 4. Frudin skriver:

  Önskar dig en fantastisk semester och en riktigt bra födelsedag!
  Trist med maten men kul att ni träffades!

 5. wiolettan skriver:

  Det var mycket på en enda dag, intensivt verkligen. Kul att få följa med dig.
  Jobbigt då inte maten är god på en restaurang. Det är ju så att det ska så vara, den ska vara god och smakrik, för det är knappast billigt.
  5-kamp på Grönan. Ja det har jag också varit med om med mitt jobb, på den tiden som jag arbetade på Volkswagen. Det var ett trevligt och roligt avbrott. Åkgrejerna hoppade jag över.
  Önskar dig en trevlig semester.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *