Stugan tur och retur, en dag med många inslag

Efter lite pyssel i stugan medan katterna var ute var det dags att åka. Jag hade ett antal saker som skulle göras under dagen innan jag kunde återvända igen.

Jag började med att åka med returmaterial och gick sedan in på Hemköp och pantade ett gäng burkar och några flaskor. Sedan bar det av till Daisy´s för att äta lunch. Jag var sugen på en vanlig, hederlig tunnbrödsrulle. Det var i stort sett fullsatt, jag har bara varit där med min son några gånger på kvällstid och då har vi ofta varit mer eller mindre ensamma i lokalen. Men jag hittade en sittplats och fick min rulle. Gott var det!

När jag ätit klart åkte jag hem för att hämta posten. Det hade kommit en hel del spännande.

Ingrid hade skickat en bok till mig. Jag visste att jag skulle få den, men hade glömt det och blev glatt överraskad. Ser verkligen fram mot att läsa den. Tack snälla!


En annan bok som kommit var uppföljaren till ”Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad” som heter ”Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen”. Jag beställde den så fort Bokus meddelade att den kommit.

Idag hade postmannen, som är en kvinna, varit lika god mot mig som den bästa jultomte. Jag hade fått min favorittidning också. Den är mig till stor glädje och inspiration. Jag har redan hittat en tårta jag bara måste göra.


Egentligen hade jag velat ta ett bad, men tiden räckte inte. Jag skulle hämta K på Arlanda. Han har varit i Aten en hel månad.

Som tur var så var planet försenat, jag visste det eftersom jag kollat på hemsidan. Hann i god tid och fick vänta en stund. Jag fick två förpackningar kryddiga oliver av olika slag. Grekiska oliver är verkligen goda!

K fick ta över bilen hemma hos mig. Jag skulle på ett möte och S behövde skjuts till veterinären med min sons katt. Jag kunde inte få ihop logistiken helt enkelt.
Jag hann lyssna på en av veckans skoluppgifter, eller två egentligen. En kort föreläsning och sedan en intervju med Sam Harris. Sedan var det dags att gå på möte.

Vi hade gruppmöte hemma hos M för att diskutera nomineringar. Jag tror att jag ska avstå från att gå närmare in på vad vi pratade om. Men före mötet fick jag träffa Jussi, en trevlig man i sina bästa år. Hon har 3 katter, men det är bara Jussi som är social nog för att komma och hälsa. De andra gömde sig nogsamt för främmande.

Efter mötet ringde jag till K som kom och hämtade mig i Kista. Hemma hos honom fick jag bilen och åkte hem till stugan. Nu sitter jag med en stor kopp Lapsang souchong. Vi ska lägga oss snart, jag och katterna. Det har varit en lång dag. Men en bra dag.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Stugan tur och retur, en dag med många inslag

 1. Znogge skriver:

  Härligt att dagen var bra och din effektivitet var imponerande! Men det fungerar med bra logistik. Trevliga försändelser med posten så god läsning 😀

 2. skogsnuvan skriver:

  Ser ut att vara roliga böcker du fått. Tänk om inte böcker fanns. Jag läser mycket minst en bok i veckan om det inte är mitt i sommaren då jag har många som bor här och många att umgås med. Då hinner man inte. Baktidningen avundas jag dig inte för jag kan inte baka. Vill man bli på dåligt humör så ska jag försöka baka för det misslyckas alltid. Sockerkaka är max vad jag kan få till. Är du duktig att baka.

  • Kraka skriver:

   Duktig vet jag väl inte, men det är roligt att baka. Övning ger färdighet och allt blir inte bra.
   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Mycket kattböcker på gång just nu, ser det ut som. Hoppas att du gillar Doris Lessing. Det är det enda jag läst av henne och det blev verkligen en positiv upplevelse.
  Hoppas att du sov gott och länge när du väl kom i säng!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag har nog bara läst den där som heter något med gräset. Ser fram mot att läsa hennes bok om katter.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *