Kyligt värre och värmande vänskap

Det var en lite speciell natt. Inte för att det direkt hände något särskilt, men ändå var det några märkliga saker som jag inte kan berätta om.

Efter jobbet åkte jag hem till stugan. På natten hade det varit minus 1 grad i Huddinge och det var 0-gradigt när jag kom hem. Inomhus var det 8 grader.
Jag startade elelementet och drack lite kaffe och åt ett par ostmackor och sedan drog jag på mig täcket och en extra filt.

När jag vaknade vid 13:30-tiden, jag hade alarmet på, var det 17 grader. Kallt kan tyckas, men det är vad jag brukar ha hemma ”i stan” på vintern.

Efter en kopp kaffe och ett par knäcke med ost utfodrade jag katterna, klädde mig och gick mot T-banan. Jag skulle hem och fixa lite för att sedan träffa en vän.

Jag åkte direkt till Akalla och hämtade paketet med mina lökar jag beställt. Ska ordna med dem i veckan som kommer. Sedan fixade jag hemma, tvättade håret och tog ett bad. Hade lite ont om tid och fick skynda för att åka in till stan. Vi skulle ses vid Pyttirian för att äta middag.

På vägen hann jag in på Åhlens för att köpa en sak jag sett i senaste Damernas Värld som kommit med posten. Jag var på plats utanför Kungshallen i stort sett samtidigt som B-M.

Jag hade beställt bord, men det var gott om plats. Inte alls som i onsdags då det var fullsatt. Vi kunde faktiskt välja bord och satte oss med utsikt mot Hötorget. Trevligt att se lite folk.

Vi delade en karaff vitt och åt fisk och skaldjursgryta. Vi ses inte så ofta så vi hade en del att prata om, bland annat resor vi gjort sedan vi sågs senast.
Efter kaffet var det dags att betala och åka hem. Vi gjorde sällskap till Gullmarsplan. Sedan fortsatte jag mot Skarpnäck.

I stugan var det riktigt varmt och skönt, hela 12 grader. Allt är relativt i denna förunderliga värld. Men det börjar nog bli dags att planera för återflytten till människobyn.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kyligt värre och värmande vänskap

 1. Znogge skriver:

  Jag tycker om att ha det ganska så svalt men jag känner att min smärtgräns hade varit nådd. Hösten kom så snabbt med sjunkande temperaturer för annars tycker jag det brukar vara mer gradvis…

  Trevlig söndag!

 2. Ingrid skriver:

  Vilken vacker frostig bild! Ja nu får du snart flytta in till stan. 12 grader är alldeles för lite. Inte kan väl pojkarna acceptera det!
  Annars låter det som om du har haft en trevlig dag. Det kan väl knappast bli bättre än fisk och skaldjursgryta tillsammans med en god vän.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *