Söndag, en dag på rull

Hade alarmet på 8:00 och vaknade 3 minuter innan. Jag var fortfarande trött, trots att jag somnat efter att jag tagit ett bad och satt på en film, The inside man, på Netflix. Hann säkert bara se 3 minuter av den.

Klädde mig och gick för att äta frukost. Hotellfrukost är en av de saker jag drömmer om emellanåt.


Satt länge och hann med 3 koppar kaffe och förutom det på bilden några småkakor också. Hade jag inte haft saker att göra i stugan och trädgården hade jag absolut övervägt att stanna ännu en natt. Men jag behövde verkligen åka hem.

Jag gick tillbaka till rummet och plockade ihop mina saker. Kändes konstigt att inte ha något bagage. Men det gick ju faktiskt bra ändå.

Efter att jag lämnat nyckeln promenerade jag tvärs genom den stora kyrkogården. Det var fint där och kapellet hade en vacker arkitektur, ritad av arkitekt Theodor Ankarsvärd.

Jag funderade lite på hur bilen hade det. Jag kom inte ihåg, eller tittade inte efter, hur det var vid parkeringen. Bara att man fick stå där 24 timmar och att den låg bakom kyrkogården. Men jag hade inte behövt oroa mig, det var både radhus och villor runt omkring. Clockwork, min mandarin orange metallic bil, stod där troget och väntade på mig.

Minns inte vad klockan var när jag satte mig i bilen. Jag hade hela dagen på mig och ingen egentlig tid att passa. Bara att jag gärna ville hinna hem innan det blev mörkt.

Det var sol och klarblå himmel. Utefter E22 är det mycket lövskog och de hade alla höstens färger. Men också en del tall och gran som bildade en mörkare kontrast till de gula, orange och ibland röda lövverken. Allra vackrast naturligtvis på ställen där man inte kunde stanna och fota.

Det var fortfarande ljust en stund när jag kom till stugan. Jag hann fylla upp med vatten både i några tillbringare och i min vattendunk. Imorgon stänger de vattnet för säsongen.
Värmde vatten och diskade det jag hade stående och precis innan det blev helt mörkt hann jag promenera bort med returförpackningar. Det var nästan så det var lite väl mörkt när jag gick tillbaka.

Väl tillbaka i stugan fixade jag lite mat, en färdigrätt jag hade i frysen.

Nu sitter jag i sängen med en broccolipaj och ett glas vin. Funderar på om jag ska unna mig att se den där filmen jag somnade ifrån igår eller om jag ska plugga. Blir nog filmen. Jag har ännu en intensiv vecka framför mig.

Det här inlägget postades i Livet, Resor, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Söndag, en dag på rull

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra söndag! Även om man inte har någon tid att passa så är det skönt att komma hem innan det blir mörkt. Jag röstar för filmen 😉 Sådan är min moral i dag!

  Sov gott när det blir så dags!

 2. Mösstanten skriver:

  vägen går väl inte igenom Påskallavik nu för tiden? Det gjorde den förr och vi brukade alltid stirra ut mot Östersjön för att se Blå jungfrun.

 3. Elisa skriver:

  Vad härligt med en liten helgutflykt! Och vad sugen jag blev på hotellfrukost nu.. 🙂
  Tycker en film låter som en väldigt bra avslutning på veckan!

  • Kraka skriver:

   Jag är väldigt nöjd med helgen och med att jag bestämde mig för att övernatta. Hotellfrukost är aldrig fel och den var riktigt bra, både bröd med olika pålägg, småvarmt och fikabröd. Precis som jag vill ha det.
   Det blev film. Tror jag hinner plugga i veckan som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *