EFIT – Ett Foto I Timmen – 20 oktober

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 20 oktober hittar du här.

Den här dagen befinner jag mig i Oxford.

Klockan 07-08: Jag satt i sängen. Alarmet skulle väcka mig klockan 08, men jag vaknade tidigare.

Klockan 08-09: Det hade ljusnat och nu kan vi alla stilla vår nyfikenhet vad som finns utanför fönstret. Jag skrev om det igår.

Klockan 09-10: Matsalen i St Stephen´s House. När jag kom ner satt två människor där, sedan var jag ensam en stund. Drack ett par koppar riktigt bra kaffe. Brödet däremot lyckades jag bränna svart. Det stod på en skylt att man skulle ställa timern på 2. Det skulle man helt uppenbart inte. Men jag har ju 3 morgnar till att öva mig.


Klockan 10-11: Var klar att bege mig in till stan. St Stephen´s House är en skola för teologi med en anglo-katolsk inriktning.


Klockan 11-12: På väg till Pusey House. Hade på vägen skaffat biljetter till utställningen vi skulle gå på på eftermiddagen.

Klockan 12-13: Satte mig på Costa med kaffe och en mazarin. Lyssnade på ljudbok. Jag mådde inte så bra och orkade inte flänga runt på stan.

Klockan 13-14: Hade promenerat hem. Behövde lägga mig en stund. Ont överallt, typ influensasymptom. Tog lite febernedsättande också.

Klockan 14-15: Rummet är inte stort. Låg och vilade en stund.

Klockan 15-16: Bodleian Library där vi skulle se utställningen om J.R.R. Tolkien. Vi skulle ses strax före klockan 16 eftersom biljetterna jag skaffade var till klockan 16.

Klockan 16-17: Vi tittade på utställningen. Det var sjukt mycket folk, men väl värt att se. Man visade originalteckningar som Tolkien gjort och berättade i text om dem

Klockan 17-18: Vi hade hunnit med både ett pubbesök och att handla matvaror. Möjligen kan klockan hunnit passera 18. Jag vilade ut i en fåtölj medan Petter lagade middag åt oss.

Klockan 18-19: Fönstren på Pusey House är så vackra. Jag passade på att beundra dem medan jag satt i fåtöljen.

Klockan 19-20: Matsalen i Pusey House. vi skulle strax äta ugnsbakad lax med potatis och en sås gjord på crème fraiche, majonnäs, rödlök och räkor.

Klockan 20-21: På väg hem. Petter och hans kollega följde mig eftersom jag inte var bekväm med att gå ensam en lördagskväll.

Klockan 21-23: På rummet. Skrev sammanfattning om dagen och laddade upp bilderna.

 

EFIT

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2018, Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

6 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 20 oktober

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra dag i Oxford. Att hotellrummet inte är så stort tycker jag inte gör något så länge sängen är skön. Kan vara lite si och så med det…

  • Kraka skriver:

   Det är ett studentrum, de hyr ut rum som blivit över. Sängen är skön och jag har sovit som en stock.
   Kram

 2. Micke skriver:

  Åhå, utsocknes igen alltså..
  Jag har varit 5 timmar i England, London närmare bestämt och väntan då mellan 2 flyg.. Men vi hann in till ”stan” och lite te.

 3. Ingrid skriver:

  Så trevlig med en Efit-dag från Oxford!
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

 4. Anni skriver:

  Vilken intressant utställning, den skulle jag också vilja se!
  Det låter som om dina sjukdomssymptom gick över framemot kvällen? Hoppas du mår bra idag och kan njuta av England!

 5. skogsnuvan skriver:

  Så roligt att se hur du har det där i england Ser så fint ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *