Flygande fredag

Alarmet väckte mig klockan 06, då hade jag sovit minst 9 timmar. Välbehövlig sömn. Gjorde en kopp kaffe och gick tillbaka ut på balkongen. Hade planerat att ha en timme av lugn och ro vid datorn innan jag tog tag i packning och annat. Skulle bli hämtad klockan 11 av K.

I stort sett varje sak jag gjorde tog en halvtimme. Jag packade, tog ett bad och en promenad ner till MacD för att äta frukost. Tror nog det också tog en halvtimme. Att äta och dricka kaffe alltså, det tar mindre än 10 minuter att gå hemifrån och dit.

K hörde av sig och undrade om jag var klar. Jo, det var jag ju och han hämtade mig betydligt tidigare än vi bestämt från början. Men vi behövde tanka bilen och gjorde det på den närliggande Cirkel K.

När jag blev avsläppt vid Arlanda hade jag gott om tid, drygt tre timmar innan mitt plan skulle gå.

Efter incheckning av väska och säkerhetskontroll gick jag en snabb sväng och satte mig sedan och väntade med ett glas vin och ett par tapas, men de hette något annat eftersom det var den italienska motsvarigheten. Man spelade irriterande hög musik och det var tur att jag var ensam för prata med varann hade varit omöjligt.

Resan gick bra, jag roade mig min ljudbok , drack kaffe . åt kakor och cashewnötter.

Vi landade tidigare än vad det stod på min biljett. Det var bra för jag hade tänkt lite fel när jag beställde bussbiljetten till Oxford. Det tar tid att ta sig igenom passkontrollen och  få sitt bagage. Dessutom är det långa sträckor att gå.

Jag var övertygad om att jag skulle bli tvungen att ta nästa buss. Men som av ett under hann jag. Bussen var lite försenad.
Det tog däremot betydligt längre tid med bussen. Det var så mycket trafik och hur många köer som helst då vi stod helt stilla.

Petter mötte mig vid busshållplatsen och vi började med att gå till St Stephen´s House där jag skulle bo. Det ligger någon halvtimme från Pusey House där han bor och jobbar.
Det var tur att han var med för dörrkoden jag fått var fel. Men han ringde en kompis som gav oss rätt kod och så var det problemet löst.

När jag ställt in mina saker på rummet visade Petter mig kapellet. St Stephen´s har varit ett kloster en gång i tiden. Nu är det utbildning och boende för blivande präster.

Sedan gick vi för att äta. Jag var ganska hungrig och tyckte det skulle bli gott med mat.
Vi gick till en pub, Angel & Greyhound. Det var ganska hög ljudnivå, men vi satte oss ute och bad om varsin filt. Det gick bra.

Jag åt halloumismörgås. Den var riktigt god. Vinet var också gott och jag drack ett mindre sådant glas inne i puben senare. Det blev med tiden väldigt kallt att sitta ute.

Jag var väldigt trött och när jag kom tillbaka till mitt rum gick jag och la mig meddetsamma. Men jag passade på att skriva veckans 5 en fredag innan jag släckte lampan.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Flygande fredag

 1. skogsnuvan skriver:

  Jag ser fram emot att följa ditt äventyr

 2. Znogge skriver:

  Så härligt med en resa! Även om själva flygresan går snabbt så tar övriga transporter sin lilla tid så det känns bra när man väl är framme.

  Ha nu en härlig lördag!

 3. Ingrid skriver:

  Nu har jag ju glömt fem fredag igen.

  Ha det så bra i Oxford!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *