Fem en fredag v.43: Work it

Fem en fredag är ett bloggtema hos elsamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elsamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 

 1. Vilken var din senaste fysiska aktivitet?
 2. Är du en kondition- eller styrketräningsmänniska?
 3. Har du någon gång regelbundet tränat en lagsport?
 4. Kan du göra 10 armhävningar på tå?
 5. Vad för slags gruppträning på gym föredrar du?

 

 1. Min senaste aktivitet var bäddning och vändning av de patienter jag hade hand om inatt. Promenad till och från de kollektiva färdmedlen på vägen hem från jobbet ligger förstås efteråt, men patientomvårdnaden var mer fysiskt krävande.
 2. Absolut en konditionsmänniska. Jag älskar roddmaskinen, men också att promenera länge och långt.
 3. Njae, jag tränade karate för några år sedan. Det är väl inte precis en lagsport även om man tränar i grupp. Tyvärr fick jag inte ihop träningen med mina arbetstider och slutade. Men jag tänker ofta på att jag skulle vilja börja igen.
 4. Nej, det kan jag inte i nuläget.
 5. Jag tränar inte i grupp på gymmet. I första hand för att jag inte orkar ta in en endaste tidsbunden aktivitet till i mitt liv. Men jag tror jag skulle gilla att dansa linedans. Men det gör man väl inte på gymmet…
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Fem en fredag v.43: Work it

 1. Znogge skriver:

  Nej, linedans gör man nog inte på gymmet men det lär vara otroligt roligt. En före detta kollega är helt fast och de verkar ha hur kul som helst helst. Kanske något att testa.

  God kväll!

 2. Ingrid skriver:

  Här i Klintehamn har vi ju faktist ett linedancegäng. Man kanske skulle ansluta sig till dem, för visst måste det vara utmärkt som träning.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Linedance är väl bra både för benstyrka och balans så det är säkert utmärkt träning
   Kram

 3. Mösstanten skriver:

  Linedance sägs vara bra för benstommen.

 4. Elisa skriver:

  Har aldrig testat det, men linedance ser så kul ut. 🙂
  Vad kul att du tränat karate! Det känns som det vore bra för karaktären att utföra.

  • Kraka skriver:

   Ja, karate innehåller, förutom den hårda kroppsträningen, många inslag av respekt för varann och artighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *