Hej då och lycka till – Highligt 5

Mellan decemberstart och juletid har jag ett knippe lediga dagar. Lediga dagar som kommer att fyllas med stora mängder vardag: Pluggande, städning, tvätt, shopping, träning bland annat. Men jag har också en hel mängd trevligheter inbokade. Blogginläggen under den här tiden kommer att highlighta ett och annat, men inte allt. Har också en del stående inlägg, till exempel Kajsons adventskalender, fem en fredag och kanske någon blogglista.

I tisdagskväll var vi ett gäng, tror vi var 13 stycken totalt, som träffades för att säga hej då och lycka till åt vår tidigare arbetskamrat B som nu ska flytta till Askersund med sin man. De är båda pensionärer, men jobbar fortfarande en del.

Vi hade bord beställt på Södra Sällskapet på Åsögatan. Jag hade tänkt äta något litet, men se det gick inte för sig. När man är så många måste man välja deras avsmakningsmeny.

Maten kom ut i skålar och vi hade små assietter att äta på. Det blev en enda röra på den alldeles för lilla tallriken. Vad jag ska säga om smaken på maten? Njae, IKEAs mat har mycket högre klass. Det var helt enkelt relativt dålig mat för väldigt mycket pengar.

Nu ska väl erkännas att det var en mycket trevlig kväll och vi gick inte ut i första hand för maten. Dessutom var vinet väldigt gott. Jag drack  husets vita, en chardonnay, som kostade nästan 100 kronor glaset. Hade det inte varit just den druvan i husets hade jag valt den chardonnay som fanns på vinlistan för 102 kronor glaset. När det är så där dyrt spelar några kronor hit eller dit ingen roll, det viktigaste är att man känner sig nöjd. Det gjorde jag med vinet. Men inte med maten. Däremot var efterrätten bra, Hallonpannacotta smaksatt med vanilj, toppad med rosmarinssmuldeg.


Tror att man ska gå på den här restaurangen och bara vara två, eller möjligen två par. Då kan man beställa från deras meny och slippa den här röran på tallriken. Att gå dit som stort sällskap var i alla fall ingen bra idé.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hej då och lycka till – Highligt 5

 1. Mösstanten skriver:

  Det var då synd att maten inte var bra. Men jag räknar med att du hade en trevlig kväll så det kanske var värt det i alla fall.

 2. Ingrid skriver:

  Så trist att maten inte var helt ok! Det ser inte helt aptitligt ut på din tallrik.
  Du får väl ge dem en chans till när sällskapet är sådant att det går att beställa från menyn.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *