Först Uppsala och sedan kolgrillen i Huddinge – Highlight 4

Mellan decemberstart och juletid har jag ett knippe lediga dagar. Lediga dagar som kommer att fyllas med stora mängder vardag: Pluggande, städning, tvätt, shopping, träning bland annat. Men jag har också en hel mängd trevligheter inbokade. Blogginläggen under den här tiden kommer att highlighta ett och annat, men inte allt. Har också en del stående inlägg, till exempel Kajsons adventskalender, fem en fredag och kanske någon blogglista.

I onsdags hade vi heldag på skolan, Newmaninstitutet, där jag pluggar filosofiprogrammet. Vi håller på med Platon och Aristoteles i första hand, men även till exempel Augustinus. Otroligt spännande!

Dagen gick fort. På lunchen ringde jag upp min förra chef eftersom jag fått ett, som jag tyckte, underligt sms. Jag hade fått frågan om jag kunde komma in och jobba på torsdagsnatten. Men jag var ju inte ens anställd.

Jodå, jag fick veta att man nu fått igenom dispensansökan och därför kunnat göra en timanställning åt mig. Jag sa att det var viktigt att pappren var i ordning, annars gäller inga försäkringar, och vi kom överens om att anställningspappret skulle ligga i chefens postlåda och att jag skulle fiska upp det därifrån och skriva på. Det där med formalia är ju liksom lite min grej så att säga.

Efter skoldagen skyndade jag till stationen för att ta pendeltåget till Huddinge. Tåget gick, märkligt nog, i tid. Men det var nästan en tjugo minuter försenat då det kom från Södertälje. På grund av samma signalfel som försenat mitt tåg till Uppsala på morgonen. SL lyckas aldrig komma ikapp sig under en dag om det blir fel.

Jag skickade ett sms till frudin när jag passerade Arlanda och skrev att jag var på väg. Y berättade senare att det väckt många frågor vad jag gjorde på Arlanda. Jobbade jag i Uppsala? Men Y visste svaret på alla frågor och kunde berätta att jag bara åkte med pendeln förbi Arlanda, att jag inte jobbade i Uppsala, jag jobbar i Borås men pluggar i Uppsala. Så var det utrett.

När jag kom in på Kolgrillen i Huddinge höll man på att bära ut maten till alla. Jag fick beställa meddetsamma och fick min mat lika snabbt som alla andra. Eller snabbare eftersom de ju redan varit där en bra stund.

Jag åt Solomos Souvlaki, Laxfilé souvlaki med tzatsiki. Till det drack jag det där goda, grekiska vinet Pezoules. Jag hade ju provat det en annan gång när jag var på villovägar.

Som efterrätt åt jag friterad Camembert med glass. Camemberten var precis så där krämig som den ska vara och kaffet var jättegott.

Man stängde redan klockan 21:00 och jag hann precis betala och skynda till Stora Coop i Huddinge centrum och köpa kristyr på tub innan man stängde där också vid samma tid. Jag är lite ovan vid att Stora Coop stänger redan klockan 21.

Tog pendeltåget till Stockholm city och sedan T-banan hem. Jag var trött, det hade varit en lång dag. Men en bra dag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Först Uppsala och sedan kolgrillen i Huddinge – Highlight 4

  1. Bella skriver:

    Kolgrillens mat är supergod! Kul att du fick spontant jobb och cool du är som ser till att papper och sånt är i ordning, jag är dålig på sånt

  2. Znogge skriver:

    Så skönt att dispensen gick igenom och att det löste sig med din timanställning. Win win både för dig och för arbetsgivaren. Dessutom blev det en bra och god kväll som avslutning även om den inte blev så sen. Vår ICA-butik stänger 23:00 men jag tror att det kostar mer än vad det smakar på en så här pass liten ort.

    Kram och ha en härlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *