Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar – Julen del 2

Natten rullade på utan större händelser. Samma rum, samma patienter, men en annan undersköterska.

Emellanåt kunde jag gå ut och dricka lite kaffe. Det fanns massor av godis och jag konstaterade att jag nog behöver sättas på avgiftning efter nyår. Söt choklad och kolor är knappas någon hälsokost.

När morgonen kom promenerade jag vägen hem genom en lugn stad. Tog ett par turfzoner som jag passerade.

När jag kom hem och krupit upp i sängen blev det kaffe, skinkmacka och filmen om Karl-Bertil Jonssons julafton. Sedan var det sovdags.

Vaknade före alarmet, vid 15:30-tiden. Låg kvar en stund innan jag gick upp. Eller upp och upp, beror ju på vad man menar.

Gjorde kaffe och ett par sillmackor. Som jag åt sittandes i sängen. Kollade på några bloggar och svarade på kommentarer här.

Tänkte på hur trött jag var, julen har varit ganska jobbig. Skönt att det bara är en natt kvar och att jag ska hem imorgon.

Mer kaffe och lite slötittande på playTV. Sedan en dusch och på med kläderna. Det var dags att gå.

 

*Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar är en av de kloka saker Karl-Bertil Jonsson säger i filmen om Karl-Bertil Jonssons julafton.

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar – Julen del 2

 1. Mösstanten skriver:

  Du får din julledighet senare, kanske man kan säga. Det måste vara tufft att jobba natt. Här håller vi på med att pusta ut efter julfirandet. Min äldste son är utvecklingsstörd och han har sovit över två nätter. Han älskar julen så det är väldigt positivt attfira jul med honom, men det är så intensivt. Nu har lugnet lägrat sig här hemma.

 2. skogsnuvan skriver:

  Hoppas att du får vila upp dig lite nu i mellandagarna och jag passar på att önska dig ett gott nytt år. Här har det plötsligt börjat töa och snön smälter bort och det blåser ilskna vindar. Inget uteväder med andra ord men ibland får man ju mer än man önskat och jag önskade mig varmare (var 30 grader kallt) och mindre snö så nu fick jag så jag teg.

 3. Susjos skriver:

  Älskar ”Karl-Bertil Jonsson” på julaftonen. Såg föreställningen på Scalateatern i början av december med Peter Dalle som Tyko Jonsson och uppläsare var Henrik Dorsin, den var sååå bra!!!!
  God fortsättning på helgerna! Jag ger mej av till jobbet strax, men sen är jag ledig i ett par dagar igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *