Hemma är där mina katter bor – Julen del 3

Det var skönt att få gå hem i morse. Det har varit en jobbig helg och jag var, och är, alldeles slut.

Det var en lugn morgon och jag såg inte många bilar. Inte människor heller förresten. Det märktes att det skulle bli en fin och solig dag.

När jag kom hem till rummet drack jag kaffe och åt ett par mackor. Sedan sov jag i ungefär en och en halv timme. Jag fick verkligen tvinga mig upp för att städa. Jag hade redan packat det mesta.

Jag skulle åka lite senare idag och satte mig i köket när jag lämnat rummet. Jag hade en matlåda kvar som jag åt till lunch. Den hade blivit över eftersom vi åt tillsammans natten mot julafton.

Till sist var det dags att ta bussen ner till tåget. Jag hade en omständlig resväg och skulle först åka till Herrljunga och byta där. Men när jag kom dit stämde varken tågnummer eller avgångstid. Men jag var trött och bestämde mig för att kliva på tåget mot Stockholm.
Det visade sig vara rätt tåg, men jag skulle byta i Hallsberg trots att tåget gick till Stockholm.

Efter att jag frågat tågvärden tyckte han jag kunde åka med till Stockholm. Det fanns ju platser. Men han kom sedan och sa att jag skulle komma en halvtimme senare till Stockholm. Det hade jag redan kollat upp, det var ett tåg som gick över Västerås och stannade vid mängder av stationer. Men det skulle stanna i Sundbyberg också och det innebar att jag slapp åka in till Centralen och trängas med mängder av folk.

Min son mötte mig vid T-banan och hjälpte mig bära. Han fick också sin julklapp som låg hemma hos mig. Han hade glömt sin nyckel och hade inte kunnat hämta den.

Vi bestämde att jag skulle höra av mig när jag tagit ett bad så han kunde komma med pojkarna.

Nu är kattpojkarna här. De har ätit lite och redan lagt sig i sängen och väntar på mig. Ska bli skönt att sova med dem. Jag har saknat dem mer än vanligt den här julen. Längtar alltid efter dem, men just den här gången har det varit mer ensamt utan dem än vanligt. Kanske för att det är jul, kanske för att jag är trött och har jobbat hårt.

 

*Hemma är där mina katter bor är en travestering av det kända uttrycket Wherever I lay my hat that´s my home

Det här inlägget postades i Borås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

7 svar på Hemma är där mina katter bor – Julen del 3

 1. BP skriver:

  Att jobba skift/natt måste vara otroligt påfrestande och jobbigt på alla sätt. Dygnsrytmen blir ju helt förstörd. Å denna tågresa med så lite sömn ”i bagaget” kan inte ha varit en höjdare. Hoppas ändå att du hann slumra till åtminstone.
  Att sova med katter – ja, om de sover i en korg bredvid sängen är helt okej. Men aldrig i samma säng som jag. Vet att det är många som ”tillåter” sina hundar och katter att sova i samma säng som de själva. Personligen tycker jag att det är ohygieniskt. Det räcker gått med alla mänskliga hår i en säng;-)
  Hoppas du får lite ledighet nu!

  • Kraka skriver:

   Nu har jag sovit i över 12 timmar. Katterna har fått frukost och jag dricker kaffe och äter kanelbullar jag tog fram från frysen.
   Jag vill ha mina katter i sängen. Det är mysigt att känna dem ligga där vid benen. Får helt enkelt byta lakan lite oftare. Men det känns inte som något problem.
   Katterna har förresten gått och lagt sig igen. Men jag ska försöka låta bli, trots att jag är hur trött som helst.
   Jag är ledig fram till den 1:a januari. Men har en del pluggande att göra. Men det är ju mest trevligt och spännande. Ikväll ska jag bjuda min son på Pinchos, inne i Stockholm. Samma som jag var på med en vän kvällen innan jag åkte. Vi har tre Pinchos i Stockholm så jag ska väl kolla in de andra två vid tillfälle också.
   Önskar dig trevliga mellandagar och en bra avslutning på året!

 2. Mösstanten skriver:

  Det var ett bra – vad säger man? – ordspråk du har kommit på. Hoppas att du kan få lite julefrid nu.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, kanske inte julefrid men vila ska jag väl få. Det enda julpynt för julstämning är resterna av mitt datumljus. Orkade inte göra julfint här hemma när jag skulle vara borta hela helgen.
   Men det är så skönt att vara hemma hos katterna och nu har jag sovit i över 12 timmar så jag ska nog kunna ha bra dagar. Men tiden brukar springa iväg när jag är ledig. Ikväll ska jag umgås med min son på lokal. Ska bjuda honom på Pinchos.

 3. Ingrid skriver:

  Vilken jobbig hemresa du verkar ha haft! Måste det vara så komplicerat att ta sig från Borås till Stockholm?
  Jag förstår att du tycker att det är skönt att komma hem till katterna. Vi pratade om Grållen och Svarten på juldagen och jag fick avbryta samtalet för jag kände att tårarna började komma. Jag saknar dem så enormt!
  Ha det skönt nu under din ledighet!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Att man måste byta är rätt okej, men två gånger var onödigt. Troligen hade den där beställningslogaritmen räknat fram att jag skulle tjäna en halvtimme på att byta en gång till. Den kunde ju inte veta att en halvtimme hit eller dit kvittade mig och att jag hellre går av i Sundbyberg.

   Förstår att du saknar dina katter. Jag gråter emellanåt när jag tänker på katter jag haft men som inte längre är i livet. De är så mycket en del av familjen.

   Nya katter är nya relationer, de kan aldrig ersätta de man haft. Men du har inte funderat på att skaffa en ny kisse? Skulle väl vara mysigt med sällskap där hemma. Är man hemifrån mycket är det bra med två, då har de varann.

   Kram

 4. Znogge skriver:

  Det är ett fint uttryck som gillas. Ligger dessutom mycket i det!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *