Bokslut 2018

På årets sista dag, eller i dess närhet, förväntas man som bloggare åstadkomma något slags sammanfattning av året.
Jag har plockat frågor från lite olika listor jag hittat på nätet. Många av frågorna finns hos flera bloggare och jag har valt att inte länka till någon.

 • Vad mådde du bra av 2018?
  Att vara ledig. Så fort jag var ledig njöt jag av livet och tröttheten försvann.
 • Vad har du sörjt 2018?
  Jag har tänkt mycket på A och hans död. Vad som hände och hur livet kan vara. Och inte vara.
 • Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
  Jag tog ut en del av min pension eftersom jag vill förändra mitt liv på flera sätt.
 • Vad la du mest tid på?
  Jobbet. Känns det som. För det är faktiskt inte sant. Jag har jobbat 80% natt, vilket på den arbetsplatsen jag hade innebar en snittid på 2½ natt i veckan.
  Jag har lagt mängder av tid på mina studier, på att lyssna på ljudböcker, på att sova och på att bara vara.
 • Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?
  Det jag trots allt åstadkommit. Nytt år och en mängd planer. Bara en liten del kommer att hinnas med. Så var det även 2018.
 • Vem saknade du?
  Jag saknar mamma emellanåt. Skulle vilja visa henne hur världen ser ut idag. Skulle också vilja visa pappa att han inte behöver skämmas för att hans dotter blev sjuksköterska istället för att skaffa sig ett anständigt arbete på banken.
 • Vilka lärdomar tar du med dig från 2018?
  Livet blir onödigt besvärligt och opraktiskt om man låter saker som ska göras samla sig på hög.
 • Största utmaningen?
  Tiden, att få tiden att räcka.
 • Hur har du utvecklats under året
  Dels yrkesmässigt. Lär mig hela tiden nya saker och sätt att tänka vad gäller sjukdom och behandling. Inte minst att saker kan göras på olika sätt.
  Dels har filosofistudierna inneburit en enormt stor personlig utveckling. Det är ett fantastiskt ämne att studera. Men svårt.
 • Vad inspirerade dig 2018?
  Studierna i filosofi och hur dåtid och nutid hänger ihop.
 • Bästa besluten 2018?
  Planerna för 2019 och att ändra på min arbetssituation.
 • Hur tog du hand om dig själv?
  Egentid och självsamhet.
 • Vad vill du göra om 2019?
  Jag vill resa igen och mer. Tillbringa massor av tid i min stuga och tillsammans med katterna. Vill umgås mer med min son.
 • Höll du några av dina nyårslöften? Kommer du ha några nya för nästa år?
  Kan inte minnas att jag gav några löften, men att jag hade intentioner. Till exempel bättre framförhållning (misslyckades), kontakta gamla vänner och kamrater (lyckades delvis), sortera och fixa till (lyckades delvis). Avser att fortsätta med samma intentioner.
 • Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
  A och M fick sitt andra barn, en flicka.
 • Dog någon som stod dig nära?
  Jag var i alla fall inte på någon begravning eller minnesstund.
 • Vilka länder besökte du?
  Kosovo, Albanien, Grekland, Frankrike och England.
 • Är det något du saknat år 2018 som du vill ha år 2019?
  Tid, mer tid. Jag vill alltid ha mer tid.
 • Största misstaget?
  När jag tackade ja till, eller egentligen erbjöd mig, att bli kassör i en förening där hela styrelsen byttes ut och jag var den enda med tidigare föreningserfarenhet. Trodde att jag skulle kunna vara mentor för en ny generation.
  Jag borde förstått att det aldrig skulle kunna fungera.
 • Har du varit sjuk eller skadat dig?
  Nej, bara förkyld i början av året. Då träffade jag en läkare som påstod att jag visst inte var förkyld utan i ett sent stadium av en dödlig sjukdom.
  Som tur är så råkar jag vara i det närmaste expert på just den sjukdomen (det är väl i stort sett alla som jobbar på en IVA) och blev mest förbannad. Jag har listat om mig nu hos en annan av deras läkare. Hoppas att hon är mindre knäpp.
  Har planer på att lista mig hos sonen till en av mina vänner. Men då får jag långt att åka till doktorn.
 • Bästa köpet?
  Funderar mycket över om jag köpt något ”större” i år. Tror faktiskt inte det. Jag har köpt några klänningar jag gillar, en jacka för vintern och lite andra klädesplagg. Annars är det, vad jag minns, mest vardagliga saker.

Det har naturligtvis hänt en massa under året. Både konkreta saker och abstrakta (i min tankevärld). Många av dessa finns att läsa om i bloggen. Dag för dag. Många saker har jag valt att hålla privata. Naturligtvis kan du fråga om du undrar något. Kanske svarar jag dig där du kommenterat med din fråga, kanske svarar jag dig via mail.

Hoppas du också haft ett spännande år och att du får ett lika spännande 2019.

 

 

GOTT NYTT ÅR

2019

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Blogglistor, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bokslut 2018

 1. znogge skriver:

  Själv gör jag inga sammanfattningar men imponeras av alla som gör det och jag gillar att läsa hur du sammanfattat ditt år! Själv väljer jag också att hålla en del privat. Dels vill jag göra det, dels vill inte alla figurera på nätet. Det första jag frågade när lilla S föddes var hur de ställde sig till bilder på nätet. Det var ok för deras del men jag vet att svärsonen själv och sonen är sparsamma med sitt deltagande vilket självklart respekteras.

  I morgon vänder vi blad och då är det nya tag på olika vis.

  Önskar dig en fin nyårsafton!

 2. Gott Nytt År önskar jag dig också!
  Kram, Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *