Svart och vitt

Vaknade tidigt, men somnade om. Andra gången jag vaknade var klockan 09:30, eller något sådant.
Sakta tog jag mig upp och ut i köket för dagens första kopp kaffe. Ett par kanelbullar fick slinka ner som frukost. Efter att jag ätit lunch promenerade jag till Kista för att köpa biobiljetter. Behövde få ihop lite steg, men jag tog T-banan hem.

Innan jag åkte hem passade jag på att dricka kaffe och äta årets troligen sista bakelse. Kan inte minnas senast jag åt en bananbakelse. Men mitt minne är inte helt tillförlitligt på bakelsefronten.
Jag passade också på att handla mat till nyårsafton. Skaldjurspaté och till den ska jag göra en romsås.

Hemma lyckades jag plugga en stund innan jag skulle träffa F på gården. Vi skulle se Green book i Kista.

I Green Book får vi möta Tony Lip, spelad av Viggo Mortensen,  och pianomusikern Don Shirley, gestaltad av Mahershala Ali. Tony Lip, en italienare från Bronx med rasistiska åsikter, får jobb som chaufför åt Don Shirley. Det är många problem i början och en hel del konflikter. Men med tiden växer en vänskap och respekt fram mellan de båda männen. Filmen bygger på verkliga händelser och är en fantastisk berättelse som bara måste ses.

Efter filmen gick F och jag på MacD. Jag drack kaffe och åt en burgare. Jag frågade om de fortfarande hade öppet och fick ett jakande svar.
Som alltid satt F och jag och pratade en bra stund. Det var ett stort gäng ungdomar som stod i kö och höll på och handlade vid kassorna. Alltså var det fortfarande inte stängt då. Jag hade halva min kopp kaffe kvar.
Plötsligt kommer den personal som tidigare sagt att de inte hade stängd fram till vårt bord och säger att vi måste gå för att de har stängt.
Jag blev jätteförvånad med tanke på att man fortfarande höll på och tog upp beställningar från ungdomarna som dessutom var rätt många. Men personalkillen nöjde sig inte med att säga till oss, han hade tagit med sig en väktare för att bli av med oss. Så sjukt!
Eftersom jag verkligen inte vill ha bråk med en väktare, de är ju kända för att brotta ner folk vare sig man gjort något eller inte, så tog jag raskt min kaffekopp och sa: ”Jag ska genast gå”. ”Jag dricker mitt kaffe ute”.
Det stämmer iofs att man stänger 23:00, klockan var nog fem över. Men man hade ju kunnat bete sig lite smidigare än att ha en väktare med sig för att säga till en tant på 60plus att man stänger.

Min snälla son ska hämta pojkarna på Nyårsdagen så jag slipper vara ensam på nyårsafton. Jag ville ju så gärna ha mina katter hos mig. Nu får jag det. Mjau!

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Svart och vitt

 1. Mösstanten skriver:

  Tack för filmtipset! Det ska jag komma ihåg. Konstigt beteende på MacDonalds. Inte vill du gå dit igen? Fast de har väl så många kunder i alla fall. Skaldjurspaté med romsås i kväll låter inte alls tokigt. Jag undrar om katterna blir sugna också?

  • Kraka skriver:

   Ja, det var märkligt. Men man får vänja sig vid allt ute i förorterna. Troligen var han som jobbade rädd för vita tanter men hade inget problem med stökiga ungdomsgäng från sitt eget ursprung.
   Normalt sett borde han ju kommit fram utan väktare och sagt att du måste bli klar nu för vi stänger.
   Tyvärr bor jag ju här ute så jag kommer att gå dit igen.

   Vet inte om katterna vill smaka. Får väl bjuda dem på varsin liten bit. Men champagnen får de inte! Katter ska vara rädda om sin lever eftersom deras är så mycket känsligare än människors.

   GOTT NYTT ÅR!

 2. Gunnel skriver:

  Jag försöker och försöker att kommentera på din blogg men det verkar helt hoppost. Får se om denna kommer fram. Jag önskar dig ett Gott Nytt År!

  • Kraka skriver:

   Menar du just på det här inlägget? Eller menar du rent allmänt? Jag har mängder med kommentarer från dig på olika inlägg.
   Men de syns inte förrän jag godkänt dem och ibland dröjer det ett tag, ibland ser jag dem meddetsamma. Lite beroende på om jag jobbar, sover eller gör något annat.

   Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

 3. Pingback: Fem en fredag v.14: Intryck | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *