En underlig fredag

När jag gick upp hade jag verkligen för avsikt att plugga hela dagen. Hade saker jag behövde bli klar med.

Tiden rullade iväg, jag fick väldigt lite gjort och den effektiva tiden samlade sig inte till mer än en dryg timme. Men andra ord, det blev inget alls. Nästan.

Min kattvakt skickade en bild på ett sår och på mobilbilden såg det ut som att det var ett stort sår på sidan, strax ovan midjehöjd.
Jag ville verkligen inte ge några sårvårdsråd utan att se såret live. Hon skulle ut i tvättstugan och vi bestämde att jag skulle komma ut dit.

Det visade sig vara ett mindre sår, fast väldigt inflammerat, på utsidan av benet strax ovan ankelhöjd. Jag bestämde snabbt vad vi skulle göra och vad som behövdes.

Jag gick in till mig för att ta på mig varmare kläder och sedan gick vi ner till apoteket i Akalla. Men där hade de inte det jag ville ha. Det var  tydligen restat hos leverantören. Har vi hört den förut? Att man inte kan få tag på läkemedel i Sverige längre? I intensivvården är det ena livsviktiga läkemedlet efter det andra slut och det är långa, ibland månader, väntetider. Det lär bero på någon EU-bestämmelse som gör att det inte får tillverkas och lagerhållas tillräckliga kvantiteter.
Hur som helst så sa hon på apoteket att Hjärtat hade en egentillverkad sort. Därför tog jag T-banan till Kista centrum och inhandlade det jag ville ha. Hade helst velat ha väteperoxid också, men det är visst också svårt att få tag på numera. Suck!

Jag var så trött på min tröga dag och bestämde mig för att äta en pizza. Jag riktigt längtade efter pizza och ett glas vin. Det var faktiskt länge sedan jag åt det.

Gambrino tror jag den heter. Hade aldrig provat den tidigare, men den kommer jag att äta igen. Husets vita var också en positiv överraskning.

Efter maten åkte jag hem. Senare var jag uppe och la om det där såret och gav instruktioner.
Ska titta på det ikväll igen, men har fått rapport om att det öppnat sig och att var kommit ut. Även ett ordentligt katthår hade kommit ut med varet. Lucas var misstänkt. 🙂
(För ordningens skull ska jag väl säga att det inte är såret han är misstänkt för, det är av annan orsak. Men att det var hans hår. Katterna har olika färg och de har därför svårt att skylla på varann då det gäller vems hår det är.)

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En underlig fredag

 1. Znogge skriver:

  Det är verkligen märkligt att läkemedel kan vara restade så länge som vissa är. Husse som har Lunelax på recept väntade på det i tre månader. Små förpackningar fanns men de kunde inte ersätta en 100-pack. Helt galet bara en sådan sak.

  Så bra att du kan vara behjälplig för sår kan ställa till det rejält och ska skötas med omsorg.

  Kram

 2. GeddFish skriver:

  Det är SÅ märkligt med alla mediciner numera. Man får aldrig det som står på receptet. Men jag har gett upp, just på det området.
  Hoppas din pälskling blir OK snart igen! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *