Helgen kan börja

Fredag. Igen. Tiden går väldigt snabbt. Har ägnat dagen åt att ta tag i städning och sortering. Det är med största sannolikhet ett jobb som kommer att fortgå hela våren. Det finns en hel del att ta tag i.

Men nu är det eftermiddag, fredag eftermiddag, och jag ska fira fredagskväll. Inleda helgen. Jag har planer för hela helgen, så jag kommer inte att hinna få tråkigt.

Tog en liten tur till Kista centrum för att köpa några saker som skulle förgylla helgen.

 

 • Blommor. Det är ett tag sedan, men nu ska jag vara hemma ett tag och vill unna mig lite vackert
 • Napoleonbakelser
 • Tomater till den kassler i ugn som jag tillagat och ska äta senare. Har förresten fryst in några portioner också
 • Champagne. Alexandre Bonnet, samma sort som jag drack på nyårsafton. Vill fira att jag är på G med min home makeover

 

Jag har massor med helgplaner. Både i självsamhet, eller kattsamhet kanske jag ska säga, och i sällskap i olika konstellationer.

 • Plugga
 • Titta på På spåret
 • Lunch för volontärer i Kista kyrka
 • Helgsmålsbön
 • Mässa i Akalla kyrka. Vi har jobbat hårt för att det åter ska bli gudstjänst på söndagar i Akalla. På söndag, den 20 januari, är det premiär. Klockan 15:00 är det nattvardsgudstjänst. Efteråt blir det kyrkkaffe.
 • Utställningen om Kim Wall på Galleri Kontrast
 • Besöka min bror, om de är friska från förkylningen. Jag vill inte ha en ny nu när jag äntligen blivit av med den jag har haft
 • Vika rena kläder sedan senast jag tvättade. De ligger i en hög
 • Ett par timmar städning/sortering
 • Lyssna på ljudbok/böcker. Har sträcklyssnat på Alex Schulmans böcker om sin morfar, sin mamma och lyssnar nu på den om hans pappa

Möjligen är väl helgen slut när jag betat av den listan. Om inte så finns det både mer att plugga och fler böcker att lyssna på.

Trevlig helg alla bloggläsare!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Helgen kan börja

 1. Gunnel skriver:

  Det var en välplanerad helg. Jag brukar också bena upp det jag vill göra precis som du har gjort. Det blir lite mer ordning då, tycker jag. På spåret ska jag också titta på ikväll. Ha en mysig helg.

 2. Elisa skriver:

  Vilken helg du kommer ha då, och inte bara för att du köpt bakelser och champagne. 🙂 Hoppas utställningen är bra, den hade nog varit intressant att gå på men tror inte jag kommer komma iväg.

  • Kraka skriver:

   Du hinner säkert gå på utställningen. Den håller på till 24 februari. Det är väl ändå hyggligt nära för dig om du tar tåget till Södra station?

   Ja, helgen ser ut att bli bra. Har just tittat på På Spåret på svtplay.

   Önskar dig en bra och trevlig helg!

 3. Ingrid skriver:

  Jag laddade hem Alex Schulmans bok om sin mamma ”Glöm mig” som e-bok och började läsa den i förmiddags, men hann inte så långt. Den verkar intressant och ämnet berör, för jag är uppvuxen med en pappa som var alkoholist, så jag känner igen beskrivningen av hur ett barn reagerar och inrättar sig till omständigheter som inget barn skulle behöva uppleva.
  Trevlig helg själv!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag har bara halva Att vara med henne kvar nu. Sedan har jag betat av alla 4 böckerna.
   Jag behöver smälta dem lite. Man blir berörd.

   Ha en trevlig helg!

   Kram

 4. Mösstanten skriver:

  Du får en hel del gjort den här helgen och mycket trevligt också. Champagne och allting. Schulmans böcker har jag fortfarande inte läst. Måste nog. Trevlig helg önskar jag dig tillbaka.

 5. Znogge skriver:

  Napoleonbakelser har jag inte ätit sedan jag var liten. Då tyckte jag inte om dem alls men som bekant kan smaken ändras en hel del. Bra och trevliga punkter för din helg. Här är inte så mycket inplanerat eftersom Husse åkt på en meniskskada men i morgon ska vi träffa den lilla familjen.

  Ha en härlig helg!

  Kram

  • Kraka skriver:

   När jag gick på högstadiet gick alla kompisar till EPA och drack kaffe och rökte. Jag som inte rökte åt alltid en Napoleon till mitt kaffe.

   Jag har faktiskt reviderat mina helgplaner och lagt in en punkt till. Visserligen inget nytt, men jag glömde den när jag skrev igår. Vi ska börja ha söndagsgudstjänster i Akalla kyrka. Eftersom det är första gången imorgon så känns det som ett ”måste” att närvara.

   Hoppas din och husses helg blir bra. Men vad annat kan den bli när ni träffa lilla S och hennes familj.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *