Fem en fredag v.3: Foto

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad/vem har du flest bilder på i din mobil?
 2. När framkallade du sist bilder från en filmrulle?
 3. Vad fotar du helst?
 4. Vad gör du med alla bilder du tar?
 5. Vad tog du senast bild på? Visa gärna!

 

 1. På frågan vem, eller snarare vilka, så är det mina katter. Både pojkarna jag har nu och katterna jag hade före dem.
  På frågan vad är det nog mat skulle jag tro. Men det är mest en gissning.
 2. Mycket länge sedan. Köpte min första digitalkamera 2007. Så efter det har jag inte framkallad någon film eller filmkassett.
 3. Naturen. Om man nu menar foto med kamera. Mobilen är lite mer av det dagliga livet. Även om en eller annan naturbild också hamnar där.
 4. Hahaha… Jag har den allra högsta ambitionen att sortera och hålla ordning. Men det stannar vid ambition. De är på minneskorten, i datorn och mobilen.
  En vacker dags ska jag göra album, digitala sådana, och fysiska fotoböcker. I alla fall från mina resor. Tror vi på den? Eller är den lika sann som sagan om jultomten?
 5. Igår tog jag bild på böckerna jag var och hämtade. För att lägga bilden i bloggen. Klicka på länken så hittar du den.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

14 svar på Fem en fredag v.3: Foto

 1. Znogge skriver:

  Funderar på att hänga på det här temat igen. Sedan digitalkamerorna gjorde entré så framkallas det inte speciellt mycket längre. På gott och på ont skulle jag vilja säga.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Proffsfotografer använder väl oftast kameror med film fortfarande. Jag gillar det digitala, förut var jag ofta lite snål med vad jag skulle ta bilder på. Nuu är det bara att ta på allt.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag fick min första digitalkamera 2003 så sedan dess har det inte framkallats från någon filmrulle. De första åren beställde jag foton på allt som jag tyckte var intressant, resor, människor och annat, men alla de tusentals trädgårds- blom- naturfoton nöjer jag mig med att förvara i molnet eller på USB.
  Jag samlar fotona, som numera bara tas med mobilen års- och månadsvis, så lite koll har jag på dem. Jag tömmer mobilen på foton varje månad, för den börjar bli full.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

 3. Eva Trillian skriver:

  Kan verkligen sakna det där med ett specifikt antal möjligheter som fotograferandet had med film i kameran – undrar om jag inte hade mer omsorg om det jag fotade då 🙂
  Men det är roligare med digitalt 😉
  Kul bloggutmaning – det verkar som om vi är fler och fler som hoppar på den!

 4. Elisa skriver:

  Ja ambitionen brukar det inte vara något fel på, haha. Jag tror på dig, en dag så! 🙂
  (hoppas jag, för det betyder att jag också kan ha chans att faktiskt göra de där albumen.)

  • Kraka skriver:

   Jag slåss mot tiden och inte blir det bättre. Skulel vilja ha oändligt med tid att pyssla med sådant som fotoalbum och liknande.

 5. BP skriver:

  Då har vi bytt till digitalkamera ungefär samtidigt. Har heller inte framkallat en film sedan dess. Tänk så mycket pengar vi sparat sedan dess;-)

  Jag hade också ambitionen att göra fotoböcker en gång i tiden, men så kom jag på att jag faktiskt ytterst sällan kollar mina bilder ändå. Undantag foton jag tog på semestrar.

  Att sortera, slänga bilder och redigera foton är jag urusel på. Ja, till bloggen gör jag ju det såklart, men det är knappast så värst ambitiöst om jag ska vara ärlig;-)

 6. BP skriver:

  Nu försvann min relativt långa kommentar antingen in i din skräppost eller också i cyberrymden. Borde kanske ha kopierat texten innan jag klickade på ”Skicka kommentar”.
  Att sortera och slänga bilder är inte min styrka heller. Gör det nästan aldrig. Fotoböcker – ja, vem ”läser” dom, när jag knappt kollar bilderna jag har…
  Du och jag har i alla fall köpte digitalkamera ungefär vid samma tidpunkt.

  • Kraka skriver:

   Ett år gjorde jag faktiskt en väggalmanacka med bilder på mig från en av mina resor och gav min bror i julklapp.

 7. BP skriver:

  Två kommentarer som är borta. Nu ger jag upp. Har du kommentargranskning eller är det eländig WordPress som trilskas igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *