Dags att göra halt

Det är halt ute. Göra halt  är knappast aktuellt, det har det omväxlande vädret med regn och minusgrader lyckats så bra med själv.
Men att göra halt, det vill säga stoppa upp, är däremot nödvändigt. Jag behöver lägga ett par dagar på städning och uppröjning.

Igår gick i stort sett hela dagen åt till att läsa, och besvara mail från de båda konsultcheferna jag har kontakt med på företaget jag är anställd hos.
Jag har fått nya uppdrag för både februari och mars. Men till sist blev jag nästan irriterad av alla mail som for fram och åter med olika frågor och rörde till informationen allt mer. De borde ha koll på vad de vill fråga och vad slags information de vill ge. Det kändes inte rimligt att en hel dag skulle gå åt. Men det gjorde det. Det enda utöver dessa mail jag hann med var att boka boende i Västervik för de perioder jag ska vara där.

På eftermiddagen gick jag ut. Det var innan det blev lika halt som nu. Det var visserligen halt, men mer som tilltrampad snö. Nu är det knölig isgata.

Åkte till Kista för att dels köpa en flaska vin till vinlotteriet jag är med i, dels nya lurar till mobilen. Jag måste ha tappat dem på tisdagen då jag var inne i stan. Ringde dit där jag haft dem senast jag minns, men där var de inte.

När jag var i Kista passade jag på att dricka en tomtelatte. Visserligen är julen över, men det gick att ordna ändå.

Jag åkte sedan hem och plockade i ordning det jag skulle ha med mig och åkte till Huddinge postop för att göra ett timpass där. Jag har egentligen blivit tillfrågad om fler pass, men bara tackat ja till just det här passet. I alla fall den här veckan.

Natten var helt okej. Jag kan avdelningen och känner dem jag jobbar med. Det var den trevlige T B som var jour. Alltid tryggt med duktiga läkare som man vet var man har.

Efter jobbet gick jag oändligt sakta till tåget. Blev genast påmind om varför jag inte vill jobba så mycket i Stockholm. Inställda tåg. Men till sist kom det ett i alla fall.

På stationen i Stockholm, vid blå linjen, var det kaotiskt. Har sällan sett så många människor där och det måste varit tåg även där som varit inställda. Men de flesta klev på tåget till Hjulsta och jag kunde få en sittplats när mitt Akallatåg kom.

Gick in på ICA hemma i Husby och köpte en ost och en Söderåsenkorv. Det var 50% på korven eftersom det var kort datum. Men när jag kom hem och satt med kaffe i pyjamas (Jag hade pyjamas, inte kaffet. Syftningsfel. Jag vet…) upptäckte jag att de tagit fullt pris trots att det stod tydligt på en röd lapp 50%. Utgångsdatumet, bäst före, var dessutom 15 januari.

Gick och la mig och sov tillsammans med katterna. Vaknade före alarmet vilket alltid är bra. Drack kaffe och klädde mig för att gå tillbaka till ICA.

Det var inga problem. Jag skulle få tillbaka pengarna, de 23:50 som jag betalat för mycket. Men jag sa att jag kunde ta en korv till istället. Det var enklare både för dem och mig. Det är rökt korv och den är hållbar långt efter bäst före.

Hämtade en bok som kommit med posten. Eller två egentligen. Får nog bli sommarlitteratur för nu är det mest pluggböcker som gäller.

Om en liten stund ska jag börja städa. Ska bara dricka mitt kaffe först. Har egentligen redan börjat lite smått med att ta ut soppor och sådant. Men återvinningen får vänta. Minst tills imorgon. Det är med fara för liv och lem man går över gården.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dags att göra halt

  1. Iréne Jönsson skriver:

    Du är bara bäst! Älskar att läsa din blogg <3

  2. Znogge skriver:

    När det är så halt så gäller det att vara försiktig och se var man sätter fötterna för olyckan kan snabbt vara framme. Det var väldigt lång tid som gick åt till mailkorrespondens. Hoppas i alla fall att det blir bra i Västervik.

    Kram

  3. Pingback: Fem en fredag v.3: Foto | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *