Igår gick jag över gränsen

Jag tycker om traditioner. Firar både sådana de flesta har gemensamma och en del egna som jag ”plockat upp” under livet.

Många är väldigt noga med när man får äta julgröt, klä julgranen, köpa de första tulpanerna och så vidare. Jag tycker man kan få bestämma det själv. Uppvuxen som jag är med att äta kräftor på nyårsafton. Det var en tradition som plötsligt införlivades i vår familj. Möjligen av en slump att ett paket djupfrysta blivit kvar i frysen. Sedan sparades det alltid ett paket just till nyår. På den tiden var det strikt ett visst datum som kräftpremiären var. Nu finns de ju lite hela tiden.

Semlor, och när man får äta den första, är en sak som provocerar vissa i min bekantskapskrets. Vilka de mest aggressiva är vet jag förstås. Men jag har alltid misstänkt att B-M skulle vara en av dem som håller på att de inte får ätas förrän på fettisdagen. Där hade jag fel!

B-M, som ska flytta till en ny lägenhet, kom över med lite saker till mig. Bland annat ett raclettejärn. Till kaffet hade hon med sig varsin semla. Inköpta på Bananza, som lär vara berömda för sina semlor. Jag får väl erkänna att jag aldrig hade hört talas om detta konditori. Men det var en god semla.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Igår gick jag över gränsen

  1. BP skriver:

    På många ställen börjar man ju sälja semlor redan på Annandag Jul. Har förstått att Trettondagen är den första ”tillåtna” dagen man får äta semlor. Själv gillar jag inte semlor så för mig kvittar det. Himla trevligt av B-M att ”utfodra” dig;-) Bananza är lika känt som Gunnarssons.

    • Kraka skriver:

      Gunnarssons är jag betydligt mer bekant med även om det är ett bra tag sedan senast jag var där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *