EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 januari

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarenas EFIT den 23 januari hittar du här.

Har tagit mig en längre ledighet i januari. Eller tid för studier, eller tid för städning eller tid för mig själv. Det beror på vilket perspektiv man vill lägga på min extra ledighet.
Kommer att jobba lite extra mycket i februari istället.

Hur som helst så är det en vanlig onsdag i januari.

Klockan 09-10: Vaknade strax före klockan 9 och gick upp strax efter. När jag kom ut i köket tittade jag ut för att kolla hur vädret var.


Klockan 10-11: Dags för ett par knäckemackor till kaffet. Drack ett par koppar kaffe till dem.

Klockan 11-12: Startade upp dagens tvättstugepass. Som vanligt var jag tvungen att lägga rejält med tid på att sanera maskinerna innan jag kunde stoppa in min smutstvätt. Vad är det för fel på folk?!!

Klockan 12-13: Första maskinparet var klara att hantera för torkning. En del skulle i tumlaren och en del till torkskåpet.

Klockan 13-14: Tog fram pyttipanna ur frysen och värmde i mikron. Stekte ett par ägg till också. Jag var jättehungrig, det kändes länge sedan jag åt de där mackorna.

Klockan 14-15: Nu var det dags att plocka ihop och städa. Kändes trist att städa när jag fått tvättstugan i ett miserabelt skick. Men det var bara att bita ihop och hacka i sig.

Klockan 15-16: Tyckte jag velat färdigt om ifall jag skulle eller inte. Inget att tjafsa om. Beställde resan och passade på att betala anmälningsavgiften på en gång så jag inte skulle glömma det.

Klockan 16-17: Jag var på väg efter att jag tagit ett bad och klätt mig. Väntade på bussen till tåget.

Klockan 17-18: Klev av pendeltåget i Södertälje.  Tog sedan en snabb runda för att leta efter kaffebröd. Hittade inte det jag ville ha, en liten tårta. Det fick bli något annat.

Klockan 18-19: Väntade på bussen jag skulle ta hem till min bror och svägerska.

Klockan 19-20: De blå munkarna var mitt bidrag till kaffebrödsfatet.

Klockan 20-21: Alldeles strax före klockan 21 var jag åter på resa. Väntade på bussen som skulle gå 20:54.

Klockan 21-22: Lugnet före stormen på pendeltåget. Bilden är tagen strax innan tåget skulle gå 21:10. Men precis innan tåget startar kommer fyra tonåringar in, två tjejer och två killar. Tjejerna måste tagit något starkare än pojkarna som bara drack öl. Pojkarna satt tysta eller pratade lågmält medan tjejerna var hur utflippade som helst och gapade och skrek, slog på varann och förde ett herrans liv. Jag tog det säkra före det osäkra och låtsades som om jag var både döv och blind. En galning rår jag kanske på, men inte fyra.

Klockan 22-23: Hemma i min lugna förort, Husby. Btw så klev det stökiga gänget av i Tumba. Dessutom klev det på fler människor i Södertälje Hamn och Östertälje och och jag var inte ensam med gänget de sista stationerna.

Klockan 23-24: Så var det dags för lite kaffe och mackor igen. Men osten är ny. Kryddost inköpt i Södertälje.

 

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

20 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 23 januari

 1. Efwa skriver:

  Kikar in på din dag. Såg att det står 19 november på din länk till dagens efit… =D

  • Kraka skriver:

   Åtgärdat. Men det var i alla fall länkat till rätt dag. 🙂 Det har varit en lång dag…

 2. Anni skriver:

  Vandra i Mustang? Jag blir supernyfiken! Det låter klart mer exotiskt än att ta pendeln till Södertälje 🙂

  Men du, kanske att du ska ändra texten i din länk, den går ju inte till den 19 november 😀 😀

 3. Anni skriver:

  Hahaha, du hade ändrat ser jag nu när sidan uppdaterats …

  • Kraka skriver:

   Hahaha, det lustiga är att inngen märkte att det stod fel redan den 22 december. Men nu är det också ändrat. Men länkarna har gått till rätt datum i alla fall.

   • Efwa skriver:

    Haha, ja det var ju kul att ingen reagerade på den andra dagen. Men det viktigaste är förstås att länken går rätt. =D
    Ha en bra dag!

 4. Hanna skriver:

  Oooh vilket kakfat!

 5. Znogge skriver:

  Det är så irriterande med den sortens ungdomar på bussen. Är de bara lite fnittriga och glada stör det inte mig men när de är flamsiga och gapiga blir jag irriterad. Dock är det nog lugnast att inte lägga sig i…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Tjejerna var aggressiva och gapiga och på pendeltåget, om man är ensam, så är man väldigt ensam mellan stationerna. Det var rätt obehagligt faktiskt och jag var glad när det steg på ett par till på nästa station.

   Kram

 6. Frudin skriver:

  Vandra, vilket år ska du göra det? Kunde inte utläsa det, i höst eller nästa? Så häftigt, du får berätta i morgon.

 7. Mösstanten skriver:

  Fick slå upp vandra i Mustang för att se var det är i världen. Långt borta. Det verkar väldigt spännande.

 8. Ingrid skriver:

  Vi äter samma sorts knäckebröd ser jag, men på mina mackor ligger det ett par skivor Blå Gourmet och en ordentlig hög med skivad snackpaprika.
  Vilken resa du har beställt!! Det blir nog ett äventyr, men det har du ju varit på förut, så det blir nog bra. Själv har jag fegat ur och avbeställt min marsresa. Jag känner mig inte helt i form för den, eller jag har ingen lust, eller vad det nu beror på.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag äter olika sorters knäckebröd. Beställer många paket när jag handlar och sedan äter jag tills de tar slut. Men frukostknäcke är en favorit.

   Ja, det ska bli trevligt att återvända till Nepal, fast en annan del. Men Katmandu, en fantastisk stad, kommer vi ju till på den här resan också. Jenny, som är reseledare, bor i Katmandu. Det var hon som var ledare på min förra resa till Östra Nepal 2016.

   Jag var lite restrött och har bestämt mig för att det inte blir någon långresa i år. Till Nepal reser jag hösten 2020. Hade förresten inte haft råd i år i alla fall. Det är inga billiga resor när man ska så långt bort.

   I år ska min son och jag till Amsterdam, i april. Jag ska stå för hela kalaset eftersom han fick den resan i födelsedagspresent när han fyllde 25. Det är hög tid att vi kommer iväg nu, han fyller 34 i år. Men vi var på Aruba det året vi fyllde 60/30 och jag stod för merparten av kostnaden så det är inte helt synd om honom. 🙂

   Om man inte känner sig i resform så är det nog bra att skjuta upp. Hoppas din reslust snart är tillbaka.

   Kram

 9. Micke skriver:

  Mustang låter långt bort.. Nepal minsann.
  Nu ska jag ha ändrat rätt, var väl bara ”rubriken” som var fel på kommande dagar va?

  • Kraka skriver:

   Ja, det tror jag. Har inte kollat datum vs veckodag. Men jag gissar att du gjort som jag, kopierat en text och glömt ändra år.

   Nepal är spännande, var i östra, och sydöstra, delen 2016.

   Ha en bra dag där uppe i norr!

 10. Karoleen skriver:

  Oj vilken resa du planerat, det låter väldigt trivsamt med en vandringsresa till Nepal. Jag har rest väldigt mycket men aldrig haft turen att ta mig till Nepal men det står på listan. Häftigt ställe!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *