En alldeles för lång dag

Vaknade vid 7-tiden och gick upp och drack kaffe. Hade tänkt plugga men tittade på Netflix istället.

F och jag skulle ses klockan 11:00 vid hans bil för att göra diverse ärenden tillsammans. Jag ville ha honom med för att få hjälp.

Vi tankade hans bil och tog sedan en sväng förbi min stuga för att kolla att allt var okej där. Det var så mycket snö att man inte kunde köra in på parkeringen och jag satt kvar i bilen, som vi ställde lite på sniskan, för att inte köra fast. Om någon skulle komma och behöva åka in var det meningen att jag skulle flytta bilen. Men den enda bil som verkade ha något sådant i tankarna ångrade sig då de såg hur mycket snö det var.

Allt var  okej vid stugan och vi åkte och köpte varsin korv på Cirkel K innan vi fortsatte till Södertälje. Min son hade ett ärende till Biltema så vi började med att åka dit. När vi ändå var där passade jag på att köpa ett sådant där överdrag man lägger över bilen. Ska ha det på sommaren då jag har min parkeringsplats under ett träd och diverse nedfall skadar lacken.
Vi var inne i affären flera gånger och till sist tyckte jag att det var dags för kaffe och semla. Det var billigt att fika där, kostade 20 kronor.

Nästa ärende var på Coop Forum. Jag behövde köpa snabbkaffe. Vill ha Coop:s eget snabbkaffe eftersom det löser sig i kallt vatten och jag sedan kan värma till lagom temperatur i mikron.

Det var nu problemen började. F kunde inte vrida runt startnyckeln. Vi lärde oss via google att det är ett vanligt problem på just den bilmodell han har. Det slutade med att vi lämnade bilen på Coop:s parkering och promenerade den halvmillånga vägen hem till min bror. Huvudsyftet med att åka till Södertälje var att besöka honom och också installera Storytel i hans mobil. Eftersom han har en helvetesmaskin (mitt namn på apples telefoner och surfplattor) så behövde jag min sons hjälp. Inte för att han heller har iPhone, men han är ordentligt datorkunnig.

Vi traskade på en gemensam väg för cykelbana och gångbana, och det var bra snöröjt. Men när vi svängde av på vägen upp mot avtagsvägen där O bor så var det bara gångbana och det har vi ju läst om i media att man valt att inte prioritera. Bara cykelbanor ska snöröjas. Med andra ord var det knappt att det gick att ta sig fram.

Gångbanorna i Södertälje ser ut så här.

Hur som helst så installerade vi Storytel på O:s telefon och laddade hem den bok han ville att vi ska lyssna på. Jag har ett litet projekt för att aktivera honom. Vi ska lyssna på ljudböcker och sedan prata om dem. Vi har lyssnat på Den ryske vännen av Kajsa Ingemarsson eftersom de hade den på CD-skivor. Men nu ska vi lyssna på deckare.

Vi drack kaffe och sedan skjutsade min svägerska F till bilen för att han skulle se om han kunde lösa problemet. Det kunde han och han kom sedan och hämtade mig.

Vi åkte hem och jag kunde konstatera att klockan var mycket och att jag var trött. Kunde också se i kallelsen till morgondagens AU-sammanträde att det är inställt. Det var en positiv nyhet. Då kan jag ägna hela morgondagen och kvällen åt mina studier och gå och lägga mig tidigt idag. Vi får kallelserna på en iPad (det är den som går under namnet ”helvetesmaskinen”) och jag undviker den. Men jag skulle ju kunna styra om så jag får även den e-posten till min mobil och androidpadda. Har bara inte kommit mig för att ändra.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på En alldeles för lång dag

 1. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en lång dag! Och gårdagen var väl om möjligt ännu tuffare.
  På tal om Netflix , har du sett att Sorjonen har startat med en ny säsong. Jag slog till med två avsnitt på raken i kväll.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det har varit några långa dygn nu. Men idag ska jag ta det lugnt hemma. Bara ägna mig åt filosofistudier. Diska också ser jag just när jag lyfter blicken från datorn. Eventuellt en promenad om andan faller på.
   Netflix mailar mig när de lagt upp något somm de tror jag kan vara intresserad av så jag fick veta direkt att Sorjonen säsong 2 kommit. Då visade det sig att jag har halva säsong 1 kvar. Så jag håller på och betar av dem nu. Ska ta ett avsnitt till frukost idag innan jag börjar pluggandet.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det blev verkligen en intensiv dag. Skönt att det löste sig med bilnyckeln och Storytel. Själv har jag en iPhone och tycker det är superenkelt med apparna trots att jag är oteknisk som bara den. Men det är nog en vanesak.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det löjliga är att jag inte är oteknisk utan bara ”avig”. Jag är van vid datorer, androidtelefoner och inte minst dialysapparater och respiratorer av olika märken. För att inte tala om alla dessa infusionspumpar som verkar finnas av hur många slag som helst.
   Vi har ”fått” varsin iPad vi som sitter i kyrkorådet. Men jag är inte helt vän med den. Använder den bara till att läsa dokument och den epost som jag får till min @svenskakyrkan.se. Vår ordförande skrattar gott åt att jag kallar min iPad för ”helvetesmaskinen”. Men visst är det en vanesak, men till skillnad från medicinsk-tekniska apparater där man kan lista ut hur de fungerar genom att veta hur de arbetar med kroppen så är det annorlunda med mobiler, där man hela tiden försökt att få till något ”eget” som skiljer sig från konkurrenternas apparater.
   Du får ha en bra dag i din gruva, själv planerar jag en hemmadag med Renè Descartes och hans tankar om Gud, själen och livet.
   Kram

 3. Mösstanten skriver:

  Själv har jag IPad IPhone och trivs bra med det. Men det är en vanesak. När jag behövde skaffa ny telefon var det ett alldeles för stort steg att gå över till android fast det skulle ha blivit billigare. Har man hamnat i appleträsket så har man. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *