Dagen flöt sakta fram

Jag är verkligen trött efter helgen och snart är det dags för en ny. Men i vart fall har jag hunnit plugga en del. Men jag började dagen med ett par avsnitt Sorjonen till frukost.

Hade satt alarmet på klockan 5 eftersom det var en lagom tid relaterat till när jag gick och la mig igår. Men det visade sig att jag behövde ett par timmar till, eller nästan tre om jag ska vara noga. Gick upp strax före klockan 8.

Hade nog tänkt gå ut en stund, det var sol och kallt. Men det blev aldrig av. Istället har jag hållit mig stilla hela dagen, rest på mig ibland eftersom det är nyttigt att stå upp några gånger varje timme.

På kvällen bad jag min son handla lite åt mig när han ändå skulle ut. Hade tänkt mig en sådan där sallad man plockar ihop, men det fanns inte just  då. Tror att det är mest första halvan av dagen som det säljs här. Brukar se att det finns på morgonen om jag går in på ICA här hemma och köper bröd.

Istället blev det en färdigrätt från Findus. Kåldolmar. Borde heta kåldolme, för de är bara en endaste stackars liten kåldolme.

Jag fyllde på med lite mer lingonsylt och hällde upp ett glas rött av lite exklusivare sort.

Fortsatte plugga en stund och tuggade på ostbågar till vinglas nummer två. Sedan tittade jag på lite mer Soljonen innan det var sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

11 svar på Dagen flöt sakta fram

 1. BP skriver:

  Kul att läsa att det inte bara jag som vägrade halka omkring ute och frysa ihjäl på köpet i dag. Färdigmat – jo tack. Det har vi kört på länge, fast vi köper mest thai hos Sawadee eller surdegsmackor på det lokala bageriet.

  • Kraka skriver:

   Jag tycker om att laga mat och frysa in. Men ibland är de väldigt praktiskt med färdigmat.

 2. Znogge skriver:

  En behaglig och bra dag. Sorjonen är alltid ett säkert kort. Husse brukar ibland äta Dafgårds kåldolme. Förvisso bara en men jag tycker att den portionen verkar vara större…

  Kram och god morgon!

  • Kraka skriver:

   Jag behöver verkligen de här stilla dagarna för att orka mitt jobb. Speciellt nu när jag ska vara på den jobbiga avdelningen 4 helger till. Längtar ”hem” till intensivvården.

   Kram

 3. Ingrid skriver:

  Så skönt med en lite slappare dag. Man måste få tid för återhämtning om man ska orka i det långa loppet!
  Jag såg två avsnitt Sorjonen igår kväll jag också. Tänkte ta en paus med Netflix och det går ut den 12 februari, så jag tänkte försöka hinna se färdigt den här säsongen innan dess. Det finns så mycket jag ligger efter med som finns på SVTPlay, så jag tänkte prioritera det ett tag.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag delar mitt abonnemang med min son så det rullar på. Jag hinner sällan titta nu när jag har plugget, men har de senaste dagarna tittat klart på första säsongen och är redo för nästa.

   Kram

 4. Mösstanten skriver:

  Det är minsann inte alltid man har lust att gå ut. Särskilt inte på vintern. Men så dåligt att det bara fanns en kåldolm i förpackningen när det står i plural utanpå. Det är ofta man borde klaga och skriva på firmans fb- sida och så men man orkar ju inte.

  • Kraka skriver:

   Märkligt nog blev jag ändå mätt. I alla fall när jag kompletterat med en halv påse ostbågar… 🙂

 5. Elisa skriver:

  Ostbågar lät inte helt fel, trots att jag sitter med en nästan uppäten chokladkaka bredvid mig.. 🙂
  Är det jobb som väntar som gör att helgen inte känns så välkommen?
  Har inte sett Sorjonen, är det något du skulle rekommendera?

  • Kraka skriver:

   Ostbågar är gott, men jag äter det inte så ofta. Chips är jag inte alls lik förtjust i, utom sådana där salt and vinegar.
   Ja, jag är bokat 5 hela helger på den där avdelningen jag skrev om och jag har fortfarande 4 helger kvar. När jag tackade ja hade jag inte klart för mig hur fruktansvärt jobbigt det skulle bli. Men det borde jag kunnat räknat ut. Annars kvittar det mig om jag jobbar helger eller vardagar. Bara det är planerat i förväg..
   Sorjonen är en mycket speciell polis. Ja, den är sevärd och jag ska just börja på säsong 2 som just kommit. Av en slump upptäckte jag igår att jag kunde få den dubbad till engelska. Jag gillar inte dubbad film egentligen, men eftersom jag inte förstår finska alls blir det jobbigt att inte kunna släppa blicken från texten alls.

 6. skogsnuvan skriver:

  Nja inte såg den kåldolmen så där väldigt god ut men ibland får man ta det lite lättsamt med maten och man blir ju mätt i alla fall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *