Bokbloggsjerka 8-11 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga: Vilka yrken från böckernas och filmens värld vill du ha i ditt nästa liv? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Min lista över drömyrken som jag har stött på i böckernas och tevens värld ser ut så här (utan inbördes ordning):

 • Hortonom. Visserligen har jag inte läst så många böcker, eller ens sett på film,  där några hortonomer figurerat. De brukar ofta vara ganska perifera och då i de flesta fall ägna sig åt ganska hobbybetonad odling. Men jag har i alla fall läst några hyllmeter trädgårdsböcker.
 • Caféägare. Är väl inte heller så framträdande i de böcker och de filmer jag  läst och sett. Men det brukar fikas och ätas mer eller mindre frekvent i böckernas, och filmens, värld.
 • Narkossköterska. MASH, en förkortning för Mobile Army Surgical Hospital, är en välkänd TV-serie och blev min inspiration för yrkesval. I nästa liv ska jag ut på fältet, det blev inte så i mitt nuvarande. Egentligen tycker jag intensivvård är roligare än att söva, men har alltid känt mig nöjd med min dubbla utbildning och mina år som anestesisjuksköterska. Dock endast under fredliga förhållanden.
 • Kriminaltekniker. Vem har inte fascinerats av olika CSI-varianter och andra kriminalprogram där teknikerna gör fantastiska insatser.
Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2019. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bokbloggsjerka 8-11 februari

 1. Ingrid skriver:

  Caféägare är nog ett trevligt yrke, eller driva ett lite pensiont, B&B kanske+ Det är roligt att ha med folk att göra.
  Att du har funderingar runt MASH är ju inte speciellt förvånande. 😉
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   MASH är det som fick mig att bli narkossköterska. Vägen dit var dock lite krokig, via psykiatrin. Jag inspirerades som väldigt ung, tonåring, och när jag blev vuxen insåg jag att krig inte är någon trevlig plats.

   Ha en fin tisdag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *