Utflykt till möblernas tempel

Trots att jag inte la mig så där alldeles tidigt igår så vaknade jag spontant 03:50. Egentligen en alldeles hopplös tid att gå upp utan anledning, men jag ville ha kaffe. Så jag gick upp.

Tittade på ett par avsnitt av Sorjonen, den finska deckarserien på Netflix. Sedan pluggade jag lite. Men plötsligt var det ett förfärligt oväsen utanför min dörr. En man höll på med en maskin i hissen. När jag frågade hur länge han skulle hålla på blev han hotfull och skulle ringa efter kompisar som skulle ta hand om mig. Mycket otrevligt. (Har fått veta nu att det inte var något arbete som var beställt av föreningen/förvaltningen. De är helt ovetande om vad som pågick).

Bestämde mig för att åka iväg, det gick inte att vara inomhus i det oväsendet. Gick ner till Akalla för att ta en buss till IKEA. Tiden flyttades hela tiden framåt ett par minuter i taget och till slut stod det att bussen va inställd. Blev till att vänta på näst buss.

På IKEA köpte jag lunch och satte mig på en lugn plats. När jag ätit pluggade jag några timmar.

Med busseländet i färskt minne gjorde jag upp om att min son skulle hämta mig med bil. Hade verkligen ingen lust att stå ute och vänta på bussen. Visserligen är det plusgrader, men det är inte varmt.

Jag bjöd F på mat, han ville ha köttbullar. Sedan gick vi en snabb runda på nedervåningen. Han var inte överdrivet sugen på att gå och titta på saker. Mig kvittade det, jag kan gå en annan gång.

När jag kom hem var jag trött. Satte mig i köket, men insåg att det nog var dags för den där tuppluren. Klockan var sedan nästan 22 innan jag gick upp igen. Men vad gör det? Det är snart helg igen och dags för nattjobb.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Utflykt till möblernas tempel

 1. Znogge skriver:

  Märkligt med det som pågick i hissen? Inget normalt ställe att hålla till på… Så irriterande att bussen inte kom. Även om det inte är minusgrader så är det ändå kallt att stå och vänta.

  Kram och ha en bra dag!

 2. Mösstanten skriver:

  Det var då en konstig man som gör arbete i hissen på eget bevåg. Bara han inte har förstört något? För övrigt är IKEA inte helt oävet som matställe.

 3. Ingrid skriver:

  Det var väl mystiskt att det pågick något i hissen utan att förvaltaren visste vad det rörde sig om. Jag förstår att det kändes obehagligt och så oväsendet!
  Nu är det länge sedan jag var på någon IKEA, men det kanske blir ett besök hos ”syster yster” snart och då så…
  Ha en fin kerlaiksdag! ♥
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *