På färd med bil, buss och kvast

Hade svårt att somna inatt, klockan var nog närmare fyra innan jag föll i sömn. Men å andra sidan var nog klockan över tre innan jag ens la mig. Först tittade jag klart på andra säsongen av Sorjonen och sedan pluggade jag en stund.

När alarmet väckte mig klockan tio sov jag djupt. Men jag var tvungen att släpa mig upp, hade tvättstugan klockan elva.

På gården träffade jag på förvaltaren. Det visade sig, då han undersökt gårdagens händelse i hissen, att det var målaren som förde oväsen. Att målaren skulle väsnas på det sättet var man inte alls beredd på. Han skulle ju måla.

Som vanligt var det fruktansvärt smutsigt i tvättstugan och jag funderade om det ens blivit sopat sedan senast jag hade tvätten. För så där tre veckor sedan.

Bara lite av allt jag sopade upp. Min son gjorde rent luddfiltret innan jag började så det har jag ingen bild på, men det var ett tjockt lager ludd.
Att F var med i tvättstugan när jag skulle börja min tvättid berodde på att han ville ha med ett par T-shirts och en luvjacka. Precis så lite att det var onödigt att boka en hel tvättid.

K hade köpt några dataprylar han skulle hämta och lånade min bil. Då passade jag på att be honom hämta mig och sedan åka  hem till sig och lämna över bilen. Jag skulle till Södertälje och det kändes som en bra idé att ta bilen. I alla fall skulle jag spara tid på hemresan. Trots att den omväg jag måste ta medan de bygger garaget.

Det var kaosartat med bilar, men jag tyckte det då kunde vara en bra idé att äta något lätt på IKEA vid Kungens kurva. Det blev en sallad.

Sedan fortsatte jag mot Södertälje och tyckte jag låg bra i tid. Men jag hann inte mer än tänka tanken förrän det tjorvade till sig.

Det var stillastående köer och obegripligt tjockt med trafik. Rusningstiden borde varit över. Det visade sig sedan att motorvägsbron var delvis avstängd, klaffbron var också delvis avstängd och båda riktningarnas trafik gick på ena brohalvan. Dessutom var det en del andra vägarbeten och lite olyckor och fordonshaverier.

Till sist kom jag i alla fall fram, inte alltför mycket försenad. Min brors ena grannar var på besök och vi fick kaffe och våfflor med grädde och hemlagad jordgubbssylt. Riktigt gott!
Jag gav min bror och svägerska en ask med chokladhjärtan. Av grannen fick de fina kökshanddukar och godis.

När grannarna bröt upp åkte jag också hemåt. Det kändes trist att jag var tvungen att åka till Jakobsberg och parkera. Men jag hade varma kläder att dra på mig när jag gick ner till bussen i centrum.

Bussen ja, den kom inte och det var en enda röra av bussar som var Ej i trafik. De stod nedsläckta och tomma och framför allt i vägen. Plötsligt kom en busschaufför in och frågade om vi skulle åka till Akalla. Då hade han bussen parkerad på ett annat ställe och vi fick följa med honom dit.

F kom och mötte mig, jag är inte helt bekväm att gå från Akalla sent. Men bussen till Husby skulle gå betydligt senare och det var trots allt bättre att åka med den buss som kom. Det är inte långt att gå, obetydligt längre.

Nu är jag hemma. Katterna har ätit kvällsmat och gått och lagt sig. Klockan är snart midnatt, men jag blir nog sittandes en stund till. Behöver sova länge imorgon om jag kan. Det är dags för helg igen och en ny längtan till måndag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på På färd med bil, buss och kvast

 1. Znogge skriver:

  Det var en strapatsrik dag minst sagt och en trafik som inte flöt på helt även om då kom både fram och tillbaka. Hoppas den kommande arbetshelgen blir dräglig.

  Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Jobbigt med trafikproblem, det är ju så mycket trafik där runt storstan. Så skönt att din son kunde möta dig. Det är inte kul att gå ensam sent i mörkret även om den statistiska risken inte är stor att det ska hända något. Det blir verkligen ingen trevlig promenad i ensamhet.

 3. skogsnuvan skriver:

  Oj verkar lite struligt. Här är det struligt men på annat sätt. Det är smal väg som plogas sällan. Det är timmerbilar som inte går att möta så man får backa. Ibland är vi insnöade. Det hände i lördags när jag skulle på 60-årskalas och missade alltsamman. Alla dagar är det inte lätt att leva.

 4. Ingrid skriver:

  Jag inser hur enkelt och lugnt vi har det här på ön. Inte undra på att folk blir stressade som lever under förhållanden där kommunikationerna inte fungerar som de ska.
  Hoppas att du får en bra jobbhelg!
  Kram, Ingrid

 5. Pingback: Trots allt en rolig och trevlig helg | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *