Trots allt en rolig och trevlig helg

Det var dags för helg igen och jag skulle ljuga om jag sa att jag längtat. Jag kände mig som en urvriden skurtrasa.

När jag kom hem efter min torsdag och dess öden och äventyr och det var dags att lägga mig var det upptaget i sängen. Men jag lyckades tränga mig ner på sidan om Kingston och han makade på sig och då insåg Lucas att det nog var lugnare att sova någon annanstans. Helst en hög plats där han kunde hålla koll på oss.


Fredag

När jag vaknade på morgonen var jag sjuk. Helt klart sjuk. Men det fanns inte på kartan att stanna hemma från jobbet.
Jag sov hela dagen och när jag gick upp letade jag fram några Aspirin. Jag tror mer på salicylika än paracetamol.

Sedan åkte jag till jobbet. Det skulle jag kanske inte gjort. Helt klart är i alla fall att där var natten så jobbig att jag helt glömde bort att jag var sjuk och hade feber.
Jag kan inte berätta några detaljer, men det var en natt att sätta upp på listan över worst nights ever.

På morgonen var vi helt överens om att vi behövde en extra undersköterska till natten efter och man lovade att ringa in en.

Lördag

När jag kom hem gick jag in på ICA och köpte ett tvåpack semlor, vaniljsemlor.

Hemma drack jag kaffe och åt den ena semlan. Sedan gick jag och la mig och sov till klockan 17.

När jag kom till jobbet visade det sig att man inte fått tag på någon extra personal men löst det så att vi hade dragit ner på platsantalet och att vi bara skulle lägga in patienter i yttersta nödfall. Vi skulle i första hand hänvisa till de andra avdelningarna.

Det gjorde att vi fick en bra arbetssituation och hann med det vi skulle. För första gången på den arbetsplatsen var jag klar och hade rapporterat hela fem minuter före arbetstidens slut. Tid som i och för sig gick åt senare när jag skulle hämta rena kläder. Det är inte ovanligt att man måste springa runt till de olika klädautomaterna, som kallas slingor, eftersom de är slut i den slinga man är vid. Otroligt tidskrävande, tog en kvart, trots att det faktiskt för ovanlighetens skull inte var kö eftersom det var söndagsmorgon.

Söndag

Jag åkte hem och kände mig för en gångs skull normaltrött, inte utmattad. Gick in på ICA för att se om de hade Raketost, vilket jag hört från Rabarberpolisen att det ska finnas att köpa igen. Men det fanns inte. Det fanns en mängd andra intressanta ostar från Kavli så jag köpte en tub Skagenost istället. Får leta vidare på andra ställen. Raketost är ett av dessa barndomsminnen som vi som växte upp 1960-talet delar.

Sov först till klockan 15, men bestämde mig sedan för att sova längre. Satte om alarmet och slumrade omväxlande med att lyssna på ljudbok. Tids nog skulle det bli dags för ännu en arbetsnatt och jag hade inte ens en ledig vecka att se fram mot.

När jag kom till jobbet var det fullbelagt. Men det blev ändå en helt okej natt. Vi fick in en eller annan patient, men jobbet rullade på.

Sammanfattningsvis har det varit en bra helg, trots att fredagsnatten var lite utöver det önskvärda. Vi har haft roligt tillsammans.
Nu är det två helger kvar och ett enkelpass i slutet av april. Innan dess ska jag på lite utflykter, nu först till Västervik.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Stockholm: St Göran. Bokmärk permalänken.

6 svar på Trots allt en rolig och trevlig helg

 1. Ingrid skriver:

  Finns det raketost igen? Det hade jag ingen aning om. Jag blev tvungen att googla och visst stämmer det.
  ”Raketost – återkomsten! Efter 40 år landar den åter på jorden”
  Den ska jag hålla utkik efter, för jag har för mig att den var god.
  Ha det så trevligt i Västerås!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!

   Blev tvungen att koll om jag skrivit Västerås, jag är ju så virrig ibland när jag behöver sova. Men nej, jag hade skrivit Västervik som är min destination. Har lagt lite ledigtid där också, ska jobba ett kvällspass 13:30-21:30 på onsdag och ett dagpass 6:45-15:30 på torsdag. Så när jag kommer fram idag har jag tid att se på stan och likaså på torsdag kväll. Hoppas bara vädret tillåter promenader.

   Jakten på Raketosten går vidare. Har inte hunnit leta annat än på den lokala ICA och här i Husby är vi bara 13% ursprungssvenskar så det är ju möjligt att man inte tar in den. Det är ju vi somm växte upp med den som är merst intresserade.

   Önskar dig en bra tisdag! Själv ska jag nu packa klart och sedan resa ner till staden med fel namn. För visst borde den väl heta Östervik när den ligger på ostkusten? Men av någon anledning, som inte jag känner till, så heter den Västervik.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken mastodonthelg du har haft arbetsmässigt! Imponerande att du fixade den med tanke på att du dessutom inte var bra själv.

  Kram och ha en lugn vecka!

  • Kraka skriver:

   Tack, jag hoppas veckan blir lite lugnare. De där helgerna tar verkligen mna krafter. Men nu är det bara två kvar.

   Ha en fin vecka du också!
   Kram

 3. BP skriver:

  Visste inte att man fick jobba på IVA om man är sjuk! Smittar man inte patienter då? Är förresten som du – paracetamol har aldrig gjort nåt för mig, det verkar liksom inte och har noll effekt. Ipren är det enda som ”biter på mig”. Här är vi då helt överens:-)

  Raketost har jag faktiskt aldrig ätit, men nu efter ditt inlägg ska jag kolla hos min lokala ICA. Blev riktigt nyfiken ju.

  Nu verkar du få det lugnare framöver. Njut då av den välförtjänta fritiden!

  • Kraka skriver:

   Nåja, nu var det inte på en IVA jag jobbade, utan på en vanlig kirurgavdelning. Tror dessutom jag blev smittad just där. Att bli sjuk en fredag eller helg över huvud taget är inte populärt. Man hade troligen varit tvungen att beordra någon av avdelningens sjuksköterskor att gå in och jobba. Beordring är en tvångsåtgärd som arbetsgivare i vården har rätt att ta till. Då kan man till och med bli hämtad om man vägrar jobba.
   Jag var i alla fall frisk framåt morgonen. Salicylika är effektivt. Om man tål det, vilket jag gör. Ipren har däremot alldeles för många biverkningar för min smak. Inte för att jag själv råkat ut för några av dem, men jag har stött på det i yrket. Däremot Iprensalva, blandat med Tigerbalsam, är bra mot vandringsskador. Alltså inte om man fått verkliga skador, men de där smärtorna man kan ha efter 6 – 8timmars vandring i terräng.

   Raketost fanns, när jag var barn, i en rund pappersförpackning och man tryckte fram en bit och skar av med ett snöre. Men om jag förstått rätt så är den nya raketosten i tub. Har inte hittat den ännu. Den ska finnas på fler ställen än ICA, så kolla i olika affärer. Det är Kavli som tillverkar så den borde finnas ihop med deras andra ostar.

   Jag ska åka till Västervik och arbeta på intensiven, men jag hoppas det blir lugnare. Till helgen är jag tillbaka i Stockholm och den kirurgavdelning jag nämnt. Har två bokade helger kvar samt ett enkelpass i slutet av april.
   Runt påsk däremot ska jag vara ledig och förhoppningsvis möta våren i Amsterdam.

   Ha en fin tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *