Hektisk måndag

Efter helgens jobb åkte jag raka vägen hem. Med ett undantag, jag köpte några frallor på ICA när jag klev av T-banan. Behövde något annat än knäckebröd till frukost innan jag skulle sova.

Jag gick och la mig, skickade ett sms till min son att jag hade för avsikt att gå upp klockan 12:00. Klockan var då 09:06.

Jag vaknade 09:25 och trodde att klockan nog var 12. Det var den inte och jag sov vidare. Vaknade 12:20 då min son ringde. Han hade skickat sms tidigare, men det hade jag inte hört. Inte larmet heller.

Jag gick upp, drack kaffe och fångade in Kingston som skulle ut och åka med oss. ”Förädare”, ”förädare” jamade han åt mig. Han som trott att jag höll på att lägga upp mat då jag prasslade med hans matpåsar som jag packade ner åt honom.

Min son hämtade upp oss och vi åkte hem till hans ex. Hon har flyttat hem till sig nu när min son är hemma igen. Hon ska passa Kingston åt mig och Lucas ska vara hos min son.

När vi lämnat katten skjutsades jag till Systembolaget i Vällingby där jag inhandlade 2 flaskor vin i rätt prisklass, 60-80 kronor, för att lämna till vinlotteriet. Vi har dragning den sista lördagen i månaden och det var min chans att hinna lämna i tid. Lämnade också till marsdragningen. Vi har en fast siffra och jag har nummer 3. Som dragning använder vi oss av den lördagens Joker. Den som har sista siffran får 5 flaskor, den näst sista 3 flaskor och den tredje siffran från slutet får 2 stycken. För mig har det nog gått jämnt ut under den tid jag varit med. I vart fall är det roligt och spännande.

Ja, jag fick skjuts till Huddinge sjukhus där jag skulle lämna mina flaskor i ett skåp avsett för ändamålet och efter att ha pratat en stund med några arbetskamrater skjutsade min son hem mig igen. Alternativet hade varit att släppa av mig vid någon T-bana som gick till Fridhemsplan, men jag kunde lika gärna åka med honom hem och ta T-banan därifrån.

Klockan 17:00 skulle jag träffa min vän röntgenläkaren på Pinchos på Alströmergatan. Jag kom dit 5 minuter sen, men det gjorde inte så mycket. Man blir försedd med popcorn vid bordet och hon hade beställt in sitt första glas vin.

Jag beställde också ett glas rött och sedan kollade jag på vilken mat jag ville ha. Baconlindade dadlar är en av mina standardrätter. Bara att tänka på dem får det att vattnas i munnen. Jag valde ytterligare två rätter, Langos och en gyropizza. För den som inte vet så är det  små rätter, som tapas typ.

Efter en massa prat om livet, resor och annat över vinglas nummer två var det dags för kaffe. Som vanligt åt jag marängsviss.

Vi gjorde sällskap till T-banan vid Fridhemsplan och jag åkte hem. Ringde min son och sa att jag skulle ta ett bad och tvätta håret när jag kom hem och sedan sova. Frågade om han ville hämta Lucas eller om han kunde stanna hos mig och bli hämtad dagen därpå. Jag tycker inte om att sova hemma utan katt i sängen.

Vi kom överens om att Lucas blir hämtad under tisdagen. Jag tog det där badet och gick sedan och la mig. Somnade lika fort som när man blåser ut ett ljus.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hektisk måndag

 1. Ingrid skriver:

  Jag förstår att du somnade gott efter den stressiga dagen. Nu hoppas jag att du får en lugn och behaglig tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Har precis checkat in, och bäddat, på vandrarhemmet i Västervik. Idag är jag ledig och ska gå ut och se mig omkring. Börjar jobba 13:30 imorgon så jag har gott om tid.
   Önskar dig en bra tisdag!
   Kram

 2. znogge skriver:

  Vilken intensiv dag så jag förstår mer än väl att du somnade som bedövad! Hoppas tisdagen varit lite mer lagom!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *