Fem en fredag v.9: Självinsikt

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?
 2. Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?
 3. Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?
 4. Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?
 5. Känner du att du vet vem du är?

 

 1. Skulle tro att det är personbundet, det vill säga att olika personer stör sig på olika saker. Kan inte komma på någon egenskap som irriterar folk i allmänhet.
 2. Att jag kan ta hand om mig själv på alla nivåer. Sy i en knapp, rensa ett avlopp, baka en sockerkaka eller ett gäng bullar utan recept. För att ta några exempel.
 3. Framförhållning, att inte skjuta upp saker tills det är i stort sett för sent.
 4. Är väl kanske inte en egenskap. Men jag får ofta höra ”Va, går du i kyrkan?!! Du som verkar så normal.”
  Varför skulle folk som går i kyrkan inte vara normala? Vad förväntar man sig? Att vi är några utflippade ufon?
 5. Både ja och nej. Jag lär mig ständigt nya saker om mig själv, men samtidigt så vet jag både vart jag ska och vilken väg jag ska ta.*

 

*”Vart jag ska och vilken väg jag ska ta” är en lånad syftning på ett av mina favoritscenarier ut Alice i Underlandet.
När Alice för första gången träffar Cheshirekatten och artigt frågar om han kan säga vilken väg hon ska ta frågar katten vart hon ska. Alice svarar då att det vet hon inte. Kattens säger då: ”Men då spelar det väl ingen roll vilken väg du tar.”

Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fem en fredag v.9: Självinsikt

 1. Ingrid skriver:

  Kul att läsa dina svar! Du verkar ha en bra självinsikt. Det där med att man går i kyrkan anses nog lite naturligare här på landet, men jag vet en del som ser lite skeptiska ut när berättar att jag är med på Sensus Onsdagsträffar. ”Jo men, är det inte gudstjänster där?” frågar en del och jag brukar svara: ”Visst är det en stunds gudstjänst och vi sjunger en eller två psalmer, men det står jag ut med och att i slutet få läsa med i Välsignelsen känns bara gott”.
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

 2. Pingback: Fem en fredag v.10: Ursäkter - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *