Mina egna ord om vem jag är – Bloggutmaning i mars 1

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i mars med en fråga att besvara varje dag. Jag hänger på en dag för sent och gör två inlägg idag. Här kommer det första.

Vem är jag, med mina egna ord?

Jag är en tjej-kvinna som trivs med mig själv och med livet. Jobbar i vården sedan mycket länge, nästan sedan Hedenhös tid. Eller i vart fall känns det så.
Jag bor i en av dessa Stockholmsförorter som kallas särskilt utsatta och trivs alldeles utmärkt. Flyttade hit sommaren 1981.

Jag har varit aktiv i föreningar sedan jag var 14 år och är fortfarande, om än i mindre skala numera. Vill lägga mer tid på mig själv. Både vad gäller möjligheter att se och delta i kulturella evenemang, som utställningar, teater och konserter. Hösten 2018 började jag plugga kandidatprogrammet i filosofi. Bara för min egen skull.

Tycker om att resa och har besökt många länder, tror det är 36 eller 37. Senaste utlandsresan var hösten 2018 till Oxford där jag hälsade på en vän. Men jag besökte också Kosovo och Albanien 2018.

Jag har två, snart tre, katter. Norska skogkatter. De är min familj, dem jag bor tillsammans med. Men jag har också en son, vuxen numera. Vi delar många intressen och går ganska ofta på bio tillsammans. Men vi reser också en del, går på konserter och ibland på teater. Vi diskuterar gärna AI (artificiell intelligens) och svarta hål. Men även mer jordnära saker.

Somrarna vill jag helst tillbringa i min kolonistuga. Just nu har jag många planer inför sommaren. Det är snart, eller egentligen hög tid, att börja förså frön för att driva upp plantor.

Jag är introvert och behöver stora mängder egentid, tid bara för mig själv. Men jag är långt ifrån blyg och tillbakadragen. Till exempel älskar jag att hålla tal.

Jag är enormt ambitiös och pålitlig. Ärlig och skulle inte komma på idén att fuska eller göra något brottsligt.

Mina vänner vet att de alltid kan lita på mig. Jag är absolut lojal med dem som står mig nära.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i mars 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Mina egna ord om vem jag är – Bloggutmaning i mars 1

 1. Mösstanten skriver:

  Fint att du skriver att du är ambitiös och pålitlig. Det är ju nästan tabu att skriva såna positiva saker om sig själv.

  • Kraka skriver:

   Ja, det är mycket som är tabu i dagens samhälle. Men nu fick jag ju chansen att med egna ord berätta om mig själv och det är faktiskt sant, både att man kan lita på mig och att jag är ambitiös, jobbar hårt och målmedvetet.

   Ha en trevlig och skön lördagskväll!

 2. Ingrid skriver:

  Så roligt att läsa, även om jag hade lite koll på dig redan tidigare, men nu lärde jag känna dig ännu lite bättre. Jag får ta och gå in och kolla hos Orsakullan.
  Varm kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja gör det! Skulle vara roligt om även du antar utmaningen. Alla månadens frågor finns så man hinner förbereda sig i god tid.

   Kram

 3. Znogge skriver:

  Så trevligt att få veta lite mer om dig. En del skymtar så klart fram genom dina blogginlägg men inte allt! Vilken härlig egenskap att älska att hålla tal för många skulle nog säga precis tvärtom 😉

  Kram och ha en fin lördag!

  • Kraka skriver:

   Jag tycker om att var förberedd och tänka ut vad jag ska säga. Vända och vrida på orden. Visst jag kan hålla spontana tal också, men helst inte.
   Ett av dessa mindre trevliga överraskningar var då jag var med på en middag för en delegation från Kongo Kinshasa. Jag var där som representant för Stockholms läns kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen (jag var vice ordföranden och ordföranden hade förhinder). Plötsligt hör jag hur Stockholms stads ordföranden säger (på engelska) ”Nu ska Monika berätta om Broderskapsrörelsens historia”. Jag blir alldeles ställd, det har vi ju innte alls bestämt. Dessutom förväntas jag hålla detta föredrag på engelska.
   Men jag har tur, som så många gånger, och några av kongoleserna säger att deras engelska är dålig och att de vill ha en översättning till franska.
   Det ger mig chansen att hålla mitt anförande på svenska. För visst, pressar man mig så kan jag faktiskt berätta om både Arbetarrörelsens och Broderskaps historia. Men jag föredrar att vara förberedd.

   Önskar dig en skönt och vilsam lördagskväll!
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Det var en fin beskrivning av dig som också känns helt rätt, det lilla jag träffa dig och pratat med dig – och läst i din blogg.
  Vi hade väldigt trevligt här i Lidköping, lätt att språka.
  Sen är jag kattälskare också.
  Hoppas du får en fin lördagskväll! Kram

  • Kraka skriver:

   Tack Gerd!
   Ja, det var trevligt den gången vi sågs i Lidköping.
   Jag hoppas framför allt att jag får en lugn kväll/natt. Det är min sista, bokade, helg på kirurgavdelningen. Den femte helgen i rad och jag längtar efter att vara ledig. Även om det är praktiskt på flera sätt att ha många lediga vardagar så är det en del helgaktiviteter som man missar, i alla fall om man tillhör dem som vill delta i kyrkan och gudstjänstlivet.
   Önskar dig en trevlig lördagskväll och söndag!
   Kram

 5. Men du så spännande och roligt att ta del av, jag fick för mig att du bodde i Skåne, hade inte tippat på Stockholm :D. Jag tror visserligen alla är från södra delarna ;D.

  Gillar att du studerar helt av eget intresse, det är så studier ska vara :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *