Vad andra har sagt om mig – Bloggutmaning i mars 2

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i mars med en fråga att besvara varje dag.


Vem är jag, med andras ord?

Vad andra säger om mig bakom min rygg har jag naturligtvis ingen aning om. Men jag kan tänka mig att det finns folk som stör sig på att jag är självsäker och stark. Jag vet oftast vad jag pratar om hävdar mina åsikter.
Jag vet också att några som har dyslexi kan bli väldigt irriterade på mig när jag ordvitsar. Men det har visat sig att de inte alls förstår vad jag säger utan bara tycker att jag säger något obegripligt och konstigt. Jag antar att inte alla dyslektiker är oförmögna att förstå ordskämt, men de jag avser här gör inte det.

Saker däremot människor säger, eller sagt, om mig till mig:

”Du är duktig, du vet så mycket” (en före detta arbetskamrat)

”Jag känner ingen som är så snäll som du” (en person ur mitt förflutna)

”Jag vet ingen som är så flitig som du” (en kompis till min son)

”Det är ett släktdrag att bli arg, jag blir lika arg som du mamma” (min son)

”Nu har jag förstått att när du bestämt dig för något så blir det så” (sagt av min exman då han skjutsade mig och min son, sommaren han skulle fylla 14, till tåget och vi skulle börja vår tågluff med nattåg till Köpenhamn. Detta efter att exmannen sedan julen året innan, då jag gav min son ryggsäck och sovsäck, tjatat om hur onödigt det varit eftersom vi aldrig skulle komma iväg)

”Vill min mamma ha ett jobb så skaffar hon ett. Hon får de jobb hon söker” (sagt av min son till en av hans kompisar då denne hade åsikter om att jag sagt upp mig från en arbetsplats)

”Du med din simpla arbetarbakgrund” (sagt av min sons pappa fler gånger än jag kan räkna till)

”Du är ett riktigt kakmonster” (sagt av flera personer som känner mig)

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i mars 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vad andra har sagt om mig – Bloggutmaning i mars 2

 1. Ingrid skriver:

  Vilken trevlig vinkling på det här inlägget! Du är verkligen duktig på att ”få till det”.
  Kram, Ingrid

 2. it_is/Anette skriver:

  Härligt att läsa om någon som vågar beskriva sig som en stark människa – det är få som vågar göra det, o kan göra det på ett så fint sätt som du gjort i ditt inlägg. Du ge mig en väldigt positiv känsla att läsa.
  Kommer självklart fortsätta att läsa dina inlägg i denna utmaning

  Ha en fin söndag

 3. Du verkar vara en högst intelligent person, sådant gillar jag :D. Tycker faktiskt väldigt mycket om ärliga människor som vet vad de vill i livet 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *