Fem en fredag v.10: Ursäkter

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang?
 2. Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting?
 3. Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu?
 4. Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone?
 5. Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation?

 

 1. Det minns jag inte, men troligen skulle jag nog jobba. Med mina arbetstider missar jag en massa sociala sammanhang just för att jag ska jobba.
 2. Något krångel med T-banan. Jag brukar vara ute i väldigt god tid just för att de allmänna kommunikationerna i Stockholm inte går att lita på. Men ibland finns inte den tiden att jag kan lägga en, eller två, extra timmar på en resa som bara ska ta bråkdelen av den tiden.
 3. Jobbet. Eller det PM som ska vara levererat senast 23:59 idag. Det känns tungt att ha båda hängande över mig.
 4. ”Jag försökte, men jag hann inte komma tidigare”. (Nu ordnade det sig ändå, sonen skulle hämta mitt körkort för att legitimera sig och hämta kattmat till Kingston. Klockan var 8 minuter före stängningsdags när han kom. Men i sista stund hann han in på PostNords företagscenter och Kingston fick sin mat. Han (Kingston, inte min son) åt som om han aldrig sett mat förr, trots att han haft tillgång till torrfoder medan han väntade.)
 5. Jag har inga dåliga ursäkter. Möjligen osanna sådana. Det har hänt att jag sagt att jag måste jobba när det varit något jag egentligen inte vill. Men oftast säger jag som det är, att jag inte orkar.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Fem en fredag v.10: Ursäkter

 1. Ingrid skriver:

  I dag blir det stressigt att hinna med två utmaningar, men det ska nog gå, för ute regnar det, så då har man lite innesysselsättning.
  Hoppas att du får en skön helg, eller är det jobb som gäller?
  Hur som helst, ha det gott!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Ärlighet brukar vara längst men ibland får man klämma till med en nödlögn.

  Kram och god kväll!

 3. Geddfish skriver:

  Kul, med dessa utmaningar, som jag inte har tid att delta i, men som jag älskar att läsa om hos er alla andra!
  Inte har tid? Var det en dålig ursäkt, haha?
  Kram!

 4. Mösstanten skriver:

  Sanning kommer man längst med, tror jag, men ibland måste man hitta på. Vad som är viktigt är väl att inte hela tiden känna sig tvungen att göra en massa saker som man inte vill. Och att man respekterar andra människors tid så att man inte ständigt kommer för sent av ren slöhet eller säger nej till inbjudningar i sista stund för att något mer spännande har dykt upp.

 5. Pingback: Fem en fredag v.11: Nutid - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *