Tillbaka igen

Det kändes som om jag bara var hemma och vände. Men riktigt så illa var det väl inte trots allt.

Jag hade alarmet på 04:00 och hör och häpna, jag gick upp meddetsamma. Drack kaffe och packade sedan klart efter den lista jag gjort. Det gäller att inte glömma något. I alla fall inget viktigt.

Exakt klockan 05:59 hade jag hämtat bilen och sedan packat in allt och kunde ge mig av. Det var nog i grevens tid för det var mycket trafik, men ännu inga köer åt det håll jag åkte. På Essingeleden in mot stan var det däremot köer, i det närmste stillastående.

Jag gjorde mitt första stopp vid Sillekrog. Klev aldrig ur bilen, men drack av kaffet jag hade med mig och åt en macka.

Nästa stopp var Norrköping, jag var där 07:59. Men jag minns inte om det var när jag kom eller när jag åkte som jag kollade klockan.
Jag gjorde ett kort besök vid farfars grav. Det var ordentligt kallt och jag ville bara titta till graven. Gjorde några ”notes to my self”, bland annat att jag måste ta med färg och fylla i texten.


Sedan for jag vidare och vek av mot väg 22. Stannade på första Cirkel K som jag hittade och köpte en dubbel Frensh hotdog. Valde vitlöksdressing. Gick ut och åt i bilen.

Insåg att jag var tidig och på en lämplig parkering utefter vägen stannade jag, gick ut och tog turfzonen som var på rastplatsen och satte mig sedan i bilen och sov ett par timmar. Ville inte komma fram innan jag kunde checka in i mitt rum.

På vägen in i Västervik stannade jag och handlade på Coop. Köpte lite livsmedel, inte så mycket.

När jag kom fram var det helt fullt på parkeringen, men jag visste ju att det blir platser lediga senare. Ställde mig på en plats med P-skiva 1 timme. När jag skulle flytta bilen lite för att stå en timme till såg jag att det fanns en ledig plats och jag skyndade mig att ta den. Där får man stå i 48 timmar.

Efter kaffe, och senare lite risgröt, tog jag en promenad för att få mina 10 000 steg. Det var kallt och blåsigt, men ändå fint.


Västervik, en blandning av gammalt och nytt. Det finns så mycket mer att se, men det får bli en annan gång.

Innan jag gick hem hämtade jag pengar för att betala boendet med, de tar bara kontanter. Gick en sväng på Hemköp och hittade mandariner och en Billy´s pizza.

Den här gången har jag rummet med alla sängarna, det utan bord och nästan ingen yta alls att vara på. Allt får ske i sängen. Äta, sova, läsa, skriva…

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Västervik. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tillbaka igen

 1. Ingrid skriver:

  Varför har inte Gotland igelkottar som stoppdjur, eller vad det kallas? Igelkotten är ju vårt landskapsdjur. Vi har stoppdjur i form av lamm och russ, så varför inte igelkottar? Det får jag ta och undersöka.
  Ha det så bra i Västervik!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Men det är väl klart ni ska ha igelkottar!
   Du som är en driftig kvinna får skriva till kommunen.
   Ha en fin dag! Här är det regn idag.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Du var verkligen uppe med tuppen. Skönt att trafiken gick på andra hållet i alla fall. Lite otur dock att du inte fick rätt rum denna gång men det fungerar kanske inte att önska…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Det rummet jag hade förra gången var upptaget. Man har bara 5 rum och de är i stort sett alltid upptagna. Jag bokade rum för länge sedan för alla perioderna här. Långt innan jag sett ur rummen såg ut.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *