Tre lediga hemma

Det blev ett kort besök hemma. Tre nätter, men bara två dagar eftersom jag inte var hemma förrän i lördagskväll.

Innan jag åkte hem åt jag lunch på Åhmans, som är ett känt gatukök. Speciellt deras mos lär vara berömd. Jag handlade där förra gången också, men då tog jag hem maten till rummet. Den här gången åt jag på plats. Köttbullar med mos.


När jag kom hem gick jag upp en stund till min son för att hälsa på Lucas. Kingston har sin vistelse på annan ort. Tyvärr hann jag inte träffa honom den här gången. Men jag vet att han har det bra och trivs.

Jag fick lite hemlagad mat av min son som jag åt medan vi pratade. Sedan blev jag bjuden på ett glas öl av en av hans vänner som också var där. Det var fullt hus med människor, katter och en liten hund. Med liten menar jag verkligen liten. Lucas är betydligt större och hunden hade ordentlig respekt för honom.

Jag gick hem, tog ett bad och tvättade håret. Gick sedan och la mig. Jag var helt utmattad och skulle upp tidigt nästa morgon.

På söndagen åkta min son och jag till Örebro för att hälsa på vänner och titta på deras nya bäbis. En liten tjej, född några dagar före julafton. Jag hade köpt en dress med katter på och till deras pojke, son fyllt 2 år några dagar tidigare, en bok om den lilla mannen som gick till skräddaren.


Vi blev bjudna på kaffe och hemgjorda semlor. Så goda!

Katten Gobi var också där. En så snäll och fin kisse.

På vägen hem gjorde vi dels en tur till Hållsta för att hämta en stege som vi ska låna, dels åt vi lite middag på en asiatisk restaurang.


Min son körde, min bil. Men när vi kom hem var jag lika trött som kvällen innan och efter ett bad somnade jag tidigt.

På måndagen skulle jag träffa kassören i Stockholms läns distrikt för Tro och solidaritet. Jag skulle tillsammans med den andra revisorn revidera räkenskaperna inför årsmötet. Vi skulle träffas i Upplands Bro.

Jag lockade min son med att bjuda på frukost och frågade sedan om han kunde skjutsa mig. Det kunde han.

Mötet gick bra. Vi satte oss i bibliotekets cafeteria och jag tog bunten med verifikationer och gick igenom dem en och en. Det fanns inget att anmärka på där.
När vi var klara gick vi till restaurangen som låg bredvid och åt lunch. Det fanns mycket att välja på som Dagens lunch. Jag valde Filé Oscar.

Grundade med sallad, en matig variant med både pasta, keso och diverse grönsaker.

Filé Oscar är en klar favorit. Efteråt var jag ordentligt mätt. Men trots det fick jag i mig en kaka till kaffet.

När vi ätit och pratat en stund gick jag till tåget. Skulle hämtas upp av min son vid Kallhäll.

Vi åkte sedan en snabbis till IKEA eftersom jag lovat att köpa en brödkavel och ett bakmatta åt honom.

Sedan åkte vi hem, min son skulle åka till K en stund och jag gick in till mig. Efter en kopp kaffe och lite vila tog jag T-banan till Kista Centrum och hämtade ett par flaskor vin jag beställt. Hade nästan glömt bort dem.

Jag traskade inte runt i stort sett alls. Tittade bara som hastigast på väskorna hos Wedins. För de heter väl så? Hänger inte alltid med i alla namnbyten. Men sedan skyndade jag hem efter att ha hämtat vinet. Ville hinna sitta ner en stund innan jag skulle ha tvättstugan.

Jag tvättade och började packa enligt den lista jag gjort. Min son kom med bröd som jag bett honom köpa när han var i affären. Jag var så övertygad om att jag hade bröd i frysen, men jag måste ha ätit det tidigare.

Jag tog ett varmt bad och gick sedan och la mig med intentionen att gå upp tidigt. Jag var minst lika trött som när jag kom hem i lördagskväll.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tre lediga hemma

 1. Znogge skriver:

  Du hann ändå med mycket på dina två dagar men ledigheten har en tendens till att vifta förbi väldigt fort.

  Kram och god tisdag!

 2. Ingrid skriver:

  Så skönt med ett par dagar hemma. (I lugn och ro tänkte jag tillägga, men du verkar vara på språng hela tiden.)
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Tillbaka igen | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *