Ny stad, nytt boende

Det regnade nästen hela vägen mellan Västervik och Alingsås. Jag lyssnade på ljudbok, gjorde ett par pauser och tog en turfzon vid en kyrka i Sandhult utefter vägen.

Jag var orolig och lite smått stressad kring mitt boende. Hon jag haft kontakt med hade verkat så skum i telefon. Men när jag ringde på eftermiddagen då jag var framme var hon hur trevlig som helst.

Vandrarhemmet ligger i vanligt radhus. Jag är inte säker på om det finns 4 eller 5 rum. Just nu bor det en ung tjej i rummet bredvid köket, hon har bott där sedan sommaren förra året tillsammans med sin katt. Katten gömde sig under sängen så jag har inte träffat den ännu. Hon berättade att det också bor en ”gammal gubbe” där, han är nog nästan 60 år sa hon. Som ni säkert redan gissat så avstod jag från att upplysa om min ålder.  Så bor det en ung afrikan där också. Båda männen jobbar och bor där på långtid.

Rummet ligger på övervåningen. Det är två våningssängar, men de står utefter väggen och golvytan är därför större än i ”sängrummet” i Västervik. Jag har dessutom en balkong som hör till rummet. Men som sagt, det regnar ute.

Jag gjorde i alla fall en kortare promenad för att shoppa lite. Till min stora glädje finns det ett köpcentrum, Vimpeln, mindre än 5 minuters gångväg härifrån. En stor och välsorterad ICA Maxi hittade jag och shoppade loss ordentligt. Massor av frukt, färdig risgröt, havregryn, bröd och en minipizza slank ner i kassen. Bland annat. Det råkade faktiskt komma med en semla också. De hade dem i 1-pack, 2-pack och 4-pack. Tyvärr till ett helt annat pris per styck än hemma i Husby. Så det fick bli ett 1-pack.

När jag kom hem värmde jag minipizzan och tog upp den på rummet. Drack påskmust till. Lite tidigt kanske, men det är väl inte så långt kvar att det kan ses som oanständigt?

Imorgon börjar jag jobba, fast inte förrän på kvällen. Har jag tur regnar det inte och jag kan ta en promenad in till centrum och också kolla hur jag lättast går till sjukhuset.
Just nu står bara lite mer kaffe och sedan vila på programmet. Det har varit en lång dag med alldeles för lite sömn.

Det här inlägget postades i Alingsås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ny stad, nytt boende

 1. Znogge skriver:

  Hoppas att du ska trivas bra i nya staden och på nya sjukhuset.

  Kram och ha en bra start på veckan.

 2. Ingrid skriver:

  Så spännande med en ny stad och en ny arbetsplats. Hoppas att du kommer att trivas lika bra i Alingsås som i Västervik.
  Lycka till!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *