Det visste du inte om mig – Bloggutmaning i mars 18

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i mars med en fråga att besvara varje dag.


En oanad talang jag har…

Jag vet inte om jag har någon, eller några, oanade talanger rent generellt. Däremot vet inte alla jag umgås med, eller träffar mer sporadiskt, allt om mig och blir ibland förvånade när de får veta saker om mig som de inte förväntat sig.

Några av de saker folk blir förvånade över:

 • har hoppat bungy jump
 • har hoppat fallskärm, inte ett sådant där tandemhopp med en instruktör med i luften, utan ett eget nybörjarhopp. Tanken var att jag skulle fortsätta hoppa och ta certifikat, men det hände andra saker i livet då och nu känns det inte aktuellt.
 • sydde de flesta av mina kläder under tonåren och skulle, om jag hade tid, lust och ork, kunna sy kläder nu också.
 • haft schäfer, tre stycken faktiskt. Jag som är en så inbiten kattmänniska.
 • klappat en igelkott
 • sovit ute, på en parkeringsplats i Basel. Kom dit sent och vandrarhemmet var stängt. Den enda lämpliga platsen jag hittade att lägga min sovsäck på var en gräsplätt bredvid en parkering. Men det var en annan tid då, världen var i alla fall lite tryggare.
 • bott i husvagn tillsammans med svenska romer, resanden.
 • vandrat Inkaleden till Machu picchu.
 • varit kyrkorådsordförande
 • suttit som förtroendevald kommunrevisor i 2 mandatperioder
 • varit på rejv
 • aldrig provat droger, inte ens rökt på
 • kan föra mig vid middagsbordet på ”finare” fester, vet vilket glas jag ska använda och vilka bestick.
 • har varit skribent i flera tidskrifter
 • cyklat Tjejvättern 9 gånger
 • simmat Vansbro tjejsim
 • gått flera långmarscher, t ex Kristianstadsmarschen och Polcirkelmarschen. Även Roslagsmarschen, 3 eller 4 gånger, men den går huvudsakligen i terräng. Den här typen av marscher har ofta dagsetapper runt 3-4 mil.
 • läst Svenska kyrkans grundkurs. En utbildning som är ett måste för präster, diakoner och ofta kyrkomusiker, men som ”vem som helst” naturligtvis också kan gå. Omfattar 1 termin heltid eller 2 terminer halvfart.

Stoppar där, det finns säkert fler saker folk förvånas över. Jag är, om inte gammal, så i alla fall erfaren och har rört mig i olika miljöer under åren. Lite av ett lapptäcke skulle man nog kunna säga om mitt liv.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i mars 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det visste du inte om mig – Bloggutmaning i mars 18

 1. skogsnuvan skriver:

  Yes, det var minsann inte dåligt. Av detta förstår jag att du är den sortens starka och modiga kvinna som inte skyr någonting och en sak är säker. När du blir en gammal kärring som jag så har du mycket roligt att tänka tillbaka på och inte bara varit på samma ställe och inte har så mycket att berätta. Kul att höra

 2. Ingrid skriver:

  Så många spännande saker du har gjort! Jag är mycket imponerad.
  Kram, Ingrid

 3. Mösstanten skriver:

  Du har gjort mycket i livet och vågat en massa som jag inte törs. Jag är imponerad av en hel massa i din uppräkning.

 4. Men du vilken lista och så mycket du lyckats med att göra. Mest imponerad blir jag av Vansbrosimmet och att du vågat dig på både fallskärm och bungy jump. Kanske mest de två sista, jag är grymt höjdrädd och blir alltid väldigt imponerad av sådana som vågar :D.

 5. wiolettan skriver:

  Ojojoj, vilken massa talanger och inte vilka talanger som helst heller.
  Inget stämmer på mej. Jo, jag är en inbiten kattmänniska.
  Klappat en igelkott, går det?
  Vansbro simningen, vilken kondis.
  Ja, allt var sånt som inte är så vanligt precis, så jag förstår att alla inte vet detta om dig.
  Roligt att ha så många fina minnen av olika och annorlunda upplevelser.
  Kram till dig.

 6. Frudin skriver:

  Jag är chockad även om jag inte är chockad, du är otrolig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *