Första dagen i Alingsås

På måndagsmorgonen gick jag upp, gjorde kaffe och åt ett par mackor till frukost. Sedan gick jag bort till köpcentrumet för att göra några ärenden. bland annat behövde jag en sladdosa. Det finns bra två kontakter på rummet och båda är bakom de stora, otympliga sängarna och jättesvåra att nå. Så kan jag inte ha det i flera veckor.

På Classe (Clas Ohlson) hittade jag en perfekt dosa med tre uttag för kontakter och två för usb. Tänkte när jag ändå var i farten kunde jag kolla om de hade några lurar inne på Elgiganten som skulle kunna ersätta de som gått sönder.

På Elgiganten i Vimpelns köpcentrum i Alingsås är det förbjudet att ta med sig sin väska in. Inga väskor får komma in. Jag hade en handväska, en pytteliten där mina kort, nycklar och min Bricanylspray får plats. en ficklampa har jag också lyckats klämma ner på botten. I handen hade jag en kasse, alltså inte en väska. Man hade en attityd som tydligt visade att man utgick från att mitt enda ärende i deras affär var att få något med mig utan att betala. Man utgick alltså från att jag skulle stjäla. Jag erbjöd dem att titta i min kasse samt se de kvitton jag hade på samtliga saker. Att lämna handväskan till dem fanns inte på kartan i min värld.
Men nej, man ville inte bara se om jag stal något, man ansåg att min kasse och väska var en säkerhetsrisk. Med andra ord anklagade de mig för att ha en bomb, eller annat farligt föremål, i väskan och/eller kassen. Men då fick jag nog! Jag lämnade omedelbart Elgiganten i Vimpeln. Jag må ha en massa störiga åsikter, men extremism är inte en an av dessa.

Det var lunchtid en måndag, massor av folk i köpcentrumet och inne i alla affärer. Utom Elgiganten där personalen var helt ensamma. Kan det finnas en orsak kanske?
Vem vill köpa något, eller ens vistas, i en butik där personalen är rent fientligt inställd till att man kommer och stör med sin närvaro?!!

Jag gick hem till mitt rum igen och lämnade de saker jag köpt. Sedan gav jag mig ut på promenad. Innan jag gick tog jag en titt ut på balkongen.

Jag började med att gå in mot centrum, var inne i flera affärer och tittade. Fannsen hel del intressant. På Stora torget passade jag på att ta en bild av Jonas Alströmer.


Jag letade mig fram till sjukhuset och var uppe på intensivvårdsavdelningen och fick mitt nyckelkort så jag kan komma in på sjukhuset. Man låser klockan 20:00.
Jag blev också visad personalingången och omklädningsrummet. Fick ett skåp och blev visad var jag skulle hämta arbetskläder.

Sedan gick jag in mot centrum igen. Hittade ”Med handväskan som vapen” av Susanna Arwin. Det är en omdiskuterad staty eftersom SD och M känner sig angripna.


Nu var jag hungrig och slank in på Pizzeria Milano Franco. Åt en pizza som hette Spanien.


Efter maten gick jag hem och vilade. Sov väl inte direkt, men vilade kroppen. Hade ont  i benen och kände mig inte sugen på att promenera tillbaka till sjukhuset och jobba. Men det var bara att bita ihop.

Det här inlägget postades i Alingsås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

6 svar på Första dagen i Alingsås

 1. Gerd skriver:

  Hallå hallå! Har du nu kommit till min födelsestad! På Alingsås lasarett är jag född och där födde jag också min äldste son. Min barnmorska blev min klasskamrat från realen som redan då hade yrket klart för sig.
  I Alingsås fick jag också min utbildning, även som utlandskorrespondent på Nolhaga slott. Tider, det!
  Men vilka dumheter som Elgiganten hittat på??
  Kram!

 2. Elisabeth skriver:

  Varför har du valt att bli stafettsköterska? Det verkar vansinnigt tråkigt, att flänga runt och jobba på nya ställen eller återkommande ställen, bo på vandrarhem och äta i sängen, och dessutom jobba natt! Jag förstår ju att det finns en frihet i att själv välja när och var du vill jobba, men hur stor betydelse har den höga lönen, för att du valt att jobba på detta vis?

  • Kraka skriver:

   De 27 kronor (före skatt) som jag har mer i timmen saknar helt betydelse.
   Det finns så många andra fördelar. Som att det är spännande och utvecklande att se andra sätt att jobba. På mindre sjukhus intensivvårdsavdelningar möter man ofta andra diagnoser eftersom man inte har olika specialavdelningar.
   Jag jobbar natt, de gånger jag har möjlighet, eftersom jag vill det.
   Var jag ska bo väljer jag helt själv. Givetvis kan jag äta vid köksbordet på vandrarhemmen.
   Det är skönt att se lite olika platser i landet. Ställen jag inte trivs på kan jag välja bort.
   Jag kan på det här sättet välja när jag vill jobba och ska vara ledig hela sommaren. Som landstingsanställd kan man inte vara ledig 4 månader på sommaren.

 3. Ingrid skriver:

  Elgiganten i Alingsås ska jag inte besvära om jag händelsevis skulle komma till den stan. Vilken attityd!
  Hoppas att det blev ett lugnt pass och att du kommer att trivas i din nya stad.
  Kram, Ingrid

 4. Znogge skriver:

  Du gjorde helt rätt i att lämna Elgiganten! Jag hade gjort precis samma sak. Någon måtta måste det väl ändå vara!

  Kram

 5. Pingback: Nätter och dagar i Alingsås | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *