Nätter och dagar i Alingsås

Efter min måndag på stan var det dags att börja jobba. Jag gick bredvid den första natten, som en introduktion. Allt kändes rörigt och jag längtade tillbaka till Västervik. Men jag tog mig igenom natten.

På morgonen promenerade jag hem till vandrarhemmet. Träffade på några stenkatter på vägen.

När jag kom hem gjorde jag kaffe. I köket träffade jag Ronja, en 13-årig dam med humör. Men vi kom, mot alla odds, bra överens.

Jag tog med mitt kaffe upp till rummet och när koppen var tom sov jag hela dagen.

Nästa natt kändes betydligt bättre. Jag jobbade ihop med en trevlig undersköterska som vuxit upp i Stockholm. Eller nästan, i Jakobsberg. Med henne jobbade jag för övrigt resten av veckans nätter.

På onsdagsmorgonen bestämde jag mig för att äta frukost på ett av stadens caféer. Alingsås är känt för sina många caféer och kallas caféstaden. Tyvärr öppnar de flesta inte förrän senare, men Viola var öppet.

Kaffe, juice och en smörgås med pannbiff. 45 kronor, i Stockholm hade jag nog fått betala en hundralapp till.

När jag kom hem gick jag och la mig. Kändes inte som att jag behövde göra kaffe, sömn låg högre upp på prioriteringslistan.

Två lugna nätter följde. Med sömn emellan. På torsdagsmorgonen la jag märke till ett vackert träd på Stora torget.


Innan jag gick till jobbet på torsdagskvällen köpte jag en ny regnponcho. Det hade regnat lite varje dag och jag hade tyvärr inte fått med mig några regnkläder hemifrån.


På torsdagen var vi många som rockat våra sockar.

När veckan var slut kändes det bra. Det blev en bra första vecka och jag hade en bra helg att se fram mot. Visserligen en med mycket pluggande att ta tag i, men en hel helg ledigt och även den kommande måndagen, som jag dessutom gjort upp planer för.

Jag fick några minuter över och gick ut på en balkong jag hittade inne på postop. Tog några bilder på utsikten.


Det var soligt och fint när jag gick hem, precis som förväntat. Kanske har mitt inköp av regnkläder skrämt bort regnet helt.

När jag kom hem tömde jag bara kassen och gick sedan direkt till Maxi för att shoppa middagsmat och frukostbröd. Det slutade med två välfyllda kassar, mat för hela helgen och säkert räcker det för hela nästa vecka.

När jag packat in varorna och druckit kaffe var det dags att sova. Men tji fick jag. Slumrade lite, men kunde inte sova. Gav upp och tog tag i pluggandet.

Till mitt rum hör en balkong, med ett litet bord och två stolar. Där satte jag mig, väl påklädd, och njöt av solen medan jag läste och drack kaffe med en semla.

När jag behövde en paus klädde jag mig och gick ut. Tog med det som skulle till återvinning och gick bort till Vimpeln, köpcentrumet helt nära.
Köpte en ficklampa att ha på jobbet, en billig på Classe. Tycker egentligen att man ska få lampa av jobbet, men det fanns inga kvar när jag frågade.

När jag kom hem lagade jag middag. Pastahjul och köttfärssås. Förutom min portion blev det två matlådor som nu ligger i frysen.

Tog med maten till rummet, ville hinna plugga en stund innan jag skulle bli alltför trött. Insåg att det inte skulle bli någon sen kväll eftersom jag inte kunnat sova på förmiddagen.

Det här inlägget postades i Alingsås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nätter och dagar i Alingsås

  1. Znogge skriver:

    Det låter som bra dagar på din nya arbetsplats och arbetsort.

    Kram och god kväll!

  2. Mösstanten skriver:

    Du lär verkligen känna Sverige på ett sätt som man annars inte gör. Det är Alingsås som är caféstaden. Jag trodde att det kunde vara Borås. Nu har jag kikat på kartan så jag vet var Alingsås ligger också. Lärde mig nog i skolan men har glömt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *