Fem en fredag v.12: På agendan

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vad var din första tanke när du vaknade i morse?
 2. Vad var först på agendan för idag?
 3. Vad är sist på agendan för idag?
 4. Vad har du tänkt på mest under veckan?
 5. Vad har du inte fått gjort idag?

 

 1. Jag vaknade inte i morse, jag var redan vaken efter en arbetsnatt. Men den första tanke jag hade när jag lämnade min arbetsplats var hur skönt det skulle bli att vara ledig några dagar.
 2. Promenaden hem var först, men sedan följde shopping inför helgen. Egentligen hade jag bara tänkt att shoppa för fredagens middag och lite bröd. Men jag kom ut med två kassar fulla. Mat för hela helgen, som med största sannolikhet räcker för matlådor nästa vecka. Köpte också nödvändigheter, sådant man brukar ha hemma och som är en förutsättning för matlagning. Till exempel olja och salt.
 3. Hela helgen är vikt för studier och en och annan promenad. Jag kommer att plugga så länge jag orkar idag.
 4. Jag har delat mitt fokus mellan två saker:
  Jobbet. Jag är på en ny arbetsplats och har fått lägga energi, och tankeverksamhet, på att lära mig hitta och komma in i just den avdelningens rutiner.
  Filosofi. Descartes, Kant, Spinoza, Liebniz, Hume, Malebranche och några till.
 5. Dagsömn. Lyckades bara slumra till en stund. Låg och vred mig och gav till sist upp. Inte bra efter fyra arbetsnätter, men jag får väl lägga mig tidigt stället.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fem en fredag v.12: På agendan

 1. Pingback: Fem en fredag v. 13: Vår - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *