Fem en fredag v. 13: Vår

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilka vårtecken har du sett på sistone?
 2. Vad är vår för dig?
 3. Har du utemöbler du ställer fram runt den här tiden?
 4. Byter du vinterjackan mot tunnare kläder vid minsta lilla värme eller väntar tills aprilvädret är över?
 5. Brukar du märka av när timmen försvinner vid sommartid?

 

 1. Det blommar i rabatter och lite varstans. Nu har scillan kommit också. Det är ett säkert vårtecken.
 2. Ljuset som kommer tillbaka. Även om vi inte har polarnatt här så känns det så vissa perioder av vintern.
 3. Nej, mina balkongmöbler står ute hela vintern. Jag har inglasad balkong så det fungerar att ha dem där hela tiden. Däremot sitter jag inte ute vintertid, det är för kallt och balkongen får tjänstgöra som ett extra kylskåp.
  Vid stugan tar jag inte ut möbler förrän jag börjar vara där. Eller egentligen så står ett bord och några stolar ute hela tiden, det var de som följde med i köpet och de har nog stått ute i decennier.
 4. Skulle aldrig falla mig in! Jag har ordentligt på mig så länge det är kallt. Eller för att vara med specifik, så länge jag anser att det är kallt.
 5. Det märker jag bara om jag råkar jobba den natten. Då blir arbetstiden en timme kortare. (Tyvärr blir det ju tvärt om på hösten, arbetstiden blir längre).
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v. 13: Vår

 1. Elisa skriver:

  Känns lite märkligt att kvällarna är så pass ljusa som de är. Har varit lite förvirrad några gånger över att klockan varit så pass ”sen” och det fortfarande varit ljust.
  Fiffigt med inglasad balkong. Det har min mor med och det blir ju som ett extra rum, även om det är lite kallt på vintern. 🙂

  Hoppas resten av din helg blir fin!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Jag ser fram mot helgen, eller det som är kvar av den eftersom jag inte varit vaken så många timmar än och sovit bort lördagen.
   Det var så skönt i morse när jag gick hem från jobbet och jag kostade på mig lite lyxfrukost på hemvägen. Sedan sov jag skönt.
   Nu lite playTV och pluggande. Håller på och läser en biografi om Simone Weil, en fransk filosof som levde 1909-1925. Hon var en mycet spännande person, har just börjat en 7,5 poängskurs som bara handlar om henne och hennes tankar. Så spännande!
   Hoppas du och din familj får en bra helg. Förhoppningsvis blir det sol imorgon, här har varit mulet hela dagen idag. Men imorgon är det lovat sol på min väderapp. 🙂

 2. Pingback: Fem en fredag v.14: Intryck - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *