På utflykt i måndags

Jag var ledig måndags och hade planerat den dagen för en kortare resa. En resa in till Göteborg för att träffa B.

Jag kunde ta det lugnt på morgonen för vi skulle inte ses förrän vid 12-tiden inne på stationen i Göteborg. När jag var klädd och klar gick jag till stationen, fyllde på mitt kort för Västra Götaland och hann precis med ett tåg som skulle gå. Tror faktiskt att man väntade på mig när jag kom springande.

När jag kom fram till Göteborg var jag lite tidig, resan dit tar bara 40 minuter. Tog en titt inne på Lindex och gick sedan och drack kaffe. Jag var lite hungrig och tog en ostmacka. Jag hann nästan dricka ur kaffet innan B kom.

Vi började med en tur inne i Femmans galleri. Jag fick syn på en klänning. Ska på ett bröllop i juni och en bröllopsfest i augusti och ville ha något nytt som passade. Hade inte börjat leta ännu men fick syn på klänningen inne på Desigual, provade den och strax låg den i en kasse.

Vi promenerade genom stan och kom slutligen ner till Esperantoplatsen. Där åt vi lunch på Språkcaféet. Jag åt en härlig räksallad.


Vi hade en hel del att prata om och blev sittande länge. Till kaffet åt vi varsin cannelloni (tror jag de heter).


Till sist kändes det i alla fall dags att gå. Vi promenerade vidare och var inne i en rad spännande affärer. Jag kände hur jag blev allt mer trött i benen och det kändes skönt när vi avslutade vår dag inne på ett café. Jag åt en Napoleon, men det var soffan att sitta på som var höjdpunkten. Jag som går så mycket var besegrad. Eller i alla fall var mina ben det.


När jag klev av tåget i Alingsås kändes det som det gör efter långvandringar. Bara att fokusera på att komma fram. Det var så gott att få lägga sig ner i sängen och jag somnade snabbt.

Det här inlägget postades i Alingsås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

3 svar på På utflykt i måndags

 1. Ingrid skriver:

  Vilken tur du hade som hittade en klänning som passade.
  Den där kakan heter cannoli. Canneloni är en pastarulle fylld med köttfärssås eller något annat.
  Napoleon är en riktigt favorit, som jag inte ser så ofta faktiskt, fast nu är jag ju så insnöad på Siestas fruktbakelse, så jag ser bara den.
  Ha en skön fortsättning på helgen, eller är det jobbhelg?
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack för klargörandet. Risken är bara att jag glömmer det igen. Det är ju lite lika, fast olika. Fylld pasta eller fylld kaka…
   Jag ser Napoleon ganska ofta, men jag besöker ju ett och annat konditori förstås.
   Ja, jag hade tur med klänningen. Skönt att släppa tankarna på det och koncentrera mig på annat.
   Är ledig, vakade av i morse och har sovit idag. Börjar på måndag klockan 21 igen.
   Ha en trevlig helg du också!
   Kram

 2. Pingback: Andra veckans nätter och dagar i Alingsås | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *