Andra veckans nätter och dagar i Alingsås

 1. Efter en ledig helg och en ledig måndag i Göteborg var det dags för fyra nya arbetspass och dagarna mellan passen. En av dem, torsdagen, finns i ett eget inlägg.

Som ni vet så pluggar jag filosofi. Så här mitt i terminen börjar nya kurser och jag var på jakt efter kurslitteratur. En särskilt svår bok att få tag på är Simone Pétrements biografi om Simone Weil. Går inte att hitta i någon bokhandel och inte på något bibliotek i Stockholmstrakten. Men av en slump råkade den finnas på Alingsås bibliotek.

Jag tog en promenad till kulturhuset där biblioteket ligger och fick ett lånekort och kunde låna boken, samt en till jag kommer att ha nytta av.
Sedan gick jag till Ekstedts bageri och fikade.

När jag fikat färdigt gick jag hemåt. Hade tur, för en gångs skulle stod inga bilar i vägen, och jag kunde ta en bild på väggmålningen på ett garage jag passerar ibland.


Hemma vilade jag lite innan det var dags att gå till jobbet igen.Efter natten gick jag hem, sov och gick tillbaka igen. Sedan var det torsdag.


På fredagsmorgonen var samma sak och på kvällen gick jag till mitt sista pass för veckan. Jag var riktigt trött.

På jobbet låg en ICA Kuriren med en bild på Ebba Witt-Brattström. Jag kunde inte låta bli att notera den utseendemässiga likheten med Simone Weil. Men den likheten inskränker sig enbart till utseendet. Det vill jag betona. Annars skulle jag nog förolämpa Simone och det vill jag inte, även om hon är död sedan många år. Hon levde 1909-1943.

På lördagsmorgonen unnade jag mig en lyxfrukost på Viola. Både en stor leverpastejmacka och en pariservåffla.


Jag satt rätt länge på Viola innan jag gick hem. Lyssnade på en spännande bok. Men till sist släpade jag mig hem. Jag kände mig utmattad. Sedan klev jag i stort sett inte ur sängen mer förrän nästa dag. Förutom för att göra kaffe, gå på toa och annat av samma dignitet.

Det här inlägget postades i Alingsås, Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

2 svar på Andra veckans nätter och dagar i Alingsås

 1. Ingrid skriver:

  Leverpastejmacka är så gott! Jag kan få sån där otrolig längtan efter leverpastej och sådant måste man tillfredsställa, för jag tror att kroppen är klok och säger ifrån om det är något speciellt den behöver. Ett tag köpte jag leverpastej och åt rakt av i stora tjocka skivor, men det är ett tag sedan nu.
  OBS jag var inte gravid. När jag var gravid med Eva åt jag bananer och så omogna som möjligt. Just då jobbade jag i en kiosk och en stor del av lönen gick åt till bananer.
  Efter att Eva var född åt jag inte bananer på flera år.
  Kram, Ingrid

 2. znogge skriver:

  Det var en frukost helt i min smak! Gott att unna sig det där lilla extra lite då och då 😀

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *