Var god stör ej – Bloggutmaning i april 1

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.

Första april idag, berätta om ett tillfälle när du lurat eller blivit lurad.

 

För länge, länge sedan jobbade jag på KSS i Skövde. På infektionsavdelningen. Jag hade min egentliga arbetsplats på den av avdelningarna där de svårt sjuka patienterna vårdades. Man skickade bara intensivvårdsmässiga patienter till IVA om de behövde respiratorvård.

Ibland hände det att vi roterade även till vårdavdelningen för lättare sjuka, eller dem som snart skulle skrivas ut.

En kväll, jag minns faktiskt inte om det var 1:a april eller vilken random dag som helst lämplig för praktical jokes. Hur som helst så kom kvällssjuksköterskan ut från ett rum precis då det skulle rapporteras.

Jag fick rapport om att patienten inne på salen låg ensam där inne, skulle skrivas ut nästa dag och uttryckligen sagt att hen inte ville bli störd under natten. Min kollega hade precis varit inne hos hen och sa därför att jag inte behövde gå in förrän på morgonen, då morgonarbetet skulle göras. Jag fick en fullständig rapport om diagnos, tidigare sjukdomar och allt som ingår vid ett övertagande.

Det här var som sagt väldigt länge sedan och jag var inte speciellt erfaren. Idag skulle det inte kunna inträffa. Men jag litade helt enkelt på den information jag fick.

När det blev morgon knackade jag på dörren. Utan resultat. Gick in och kunde snabbt konstatera att patienten inte andades. Hen låg med täcket högt uppdraget så jag såg bara övre delen av huvudet och håret. Grått hår. Men det hördes inga andningsljud och det syntes heller inga andningsrörelser. Jag blev rädd!

En relativt ung patient som legat och dött inne på ett sjukhusrum utan tillsyn är inget man önskar sig. Men kuddarna eller golvmoppen, som tjänstgjort som hår, hade haft en lugn natt och var vid full vigör då dagpersonalen kom och höll på att skratta ihjäl sig.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i april 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Var god stör ej – Bloggutmaning i april 1

 1. Ingrid skriver:

  Det var ett riktigt grymt skämt tycker jag! Kunde du skratta åt det själv, eller hur reagerade du?
  Ha en fin 1 april!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jodå, jag skrattade också. Det där med falska patienter är en klassiker. Men det har blivit svårare i och med datajournalerna. Man kan inte skriva in en fejkad patient i datorn, men man kan ju säga att hen just kommit och att man inte hunnit skriva in…

   Kram

 2. Mösstanten skriver:

  Vilken chock du måste ha fått! Undrar om liknande skämt fortfarande förekommer. Eller likvärdiga kanske jag skulle säga.

  • Kraka skriver:

   Fejkade patienter är en klassiker, men det har blivit svårare i och med datorjournalerna.

 3. znogge skriver:

  Men vilket skämt! Tur att du ändå kunde skratta åt det 😀

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *