Fem en fredag v.15: Nostalgi

Fem en fredag är ett bloggtema hos elisamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elisamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag.

 

 1. Vilken låt tar dig tillbaka till discotiden?
 2. Vilken maträtt påminner dig om din barndom?
 3. Vad för trend skulle du vilja se komma tillbaka?
 4. Vilken var den första CD-/LP-skiva/kassettband du köpte?
 5. Tittar du någonsin igenom saker och lådor med saker du sparat?

 

 1. Jag var ingen discobrud och mina besök på discon är mycket begränsade. Men när jag var i Israel ett par veckor på hösten 1979 minns jag att jag dansade till en låt, som jag inte minns vad den heter eller vem som sjunger. En av de återkommande fraserna var ”I have so many problems my life is such a mess…” (Är det någon som vet vilken låt jag menar så blir jag glad om du talar om det för mig).
 2. Jag var barn långt före fredagsmysets tid. På den tiden då söndagsmiddagen var veckans höjdpunkt. På söndagar var det ofta kyckling, stekt i ugnen, med ris och curry.
  Men annars minns jag nog bäst fiskpinnarna, mamma gjorde dem själv av fryst torskblock som hon skivade och dubbelpanerade. Vi åt den tidens husmanskost, inga nymodigheter som pizza, tacos eller kebab. Det hade inte slagit igenom på den tiden.
  Det jag minns, och har förundrats över, är hur lite man åt och ändå blev mätt. Den mängd mat som är självklar för två personer idag var vi fyra som delade på. Och det blev oftast över till ännu ett mål, om inte för hela familjen så i alla fall för en eller två personer.
 3. Alla trender jag upplevt verkar komma tillbaka med jämna mellanrum. Nu verkar blommiga jeans vara tillbaka. Och blommiga kappor. Dessa minns jag väl och hur jag fick bråka mig till ett par jeans med blommor. Någon kappa fick jag aldrig.
 4. Min första skiva, en singel, var Sunny girl med Hep Stars. Min första LP var The best of Cliff. Den var fruktansvärt dyr och grävde ett stort hål i min fickpengsportmonä. Den kostade hela den fasansfulla summan 25 kronor!
 5. Nja, det händer. Men framför allt när jag en dröm om att sortera och organisera dessa saker. Hur nu det ska gå? Jag som aldrig hinner fixa någonting. Suck!
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Fem en fredag v.15: Nostalgi

 1. rabarberpolisen skriver:

  Googlade och fick denna träff: https://www.youtube.com/watch?v=iHIQl2LE0pM
  Önskar en underbar helg!!! 😀

  • Kraka skriver:

   Tack snälla!
   Du anar inte hur många gånger jag googlat. Men min sökalgoritm är fel och jag får bara upp bloggar och artiklar om, i huvudsak, kvinnor med psykiatrisk problematik.
   Det är så Internet fungerar…

   Ha en trevlig helg och hälsa din flickor!

 2. Ingrid skriver:

  Så roligt att rabarberpolisen letade fram låten, den är ju riktigt mysig. Jag kan tänka mig att den var trevlig att dansa till!
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är en trevlig danslåt! Jag har googlat så många gånger men ordet ”problem” för mig som googlar så mycket medicinskt och filosofiskt ger hundratals träffat på psykisk ohälsa och självmord. Obehagligt hur väl google håller reda på våra intresseområden. Du anar inte hur måna reklamflöden ser ut…
   Kram

 3. it_is/Anette skriver:

  Hep Stars – gamla minnen, det var också en av mina förstas skivor 🙂

  Ha en fin helg

  • Kraka skriver:

   Säkert många i vår generation som just köpt dem som sin första skiva.
   Ha en fortsatt bra helg!

 4. Elisa skriver:

  Oj vad jag började fundera på hur mycket (lite) ni åt. Mat för två personer idag känns ju sannerligen inte mycket för fyra. Beror såklart på hur mycket man äter, men tror det visar en del om hur storleken på portioner ökat genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *