Shopping, en del av mitt liv – Bloggutmaning i april 13

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.

 

Mitt senaste köp…

Att jag shoppar väldigt mycket inser jag när jag tar hand om mina kvitton. Det blir en förfärlig massa inköp under en vecka, för att inte tala om vad det hinner bli under en månad. Men de flesta inköpen är ganska ”oskyldiga” och kan knappast räknas som något shopoholic-beteende. Jag bokstavligen äter upp stora delar av min lön.

Igår, när jag var på väg hem, slank jag in på den lokala affären. Det här är exakt vad jag köpte:

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i april 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Shopping, en del av mitt liv – Bloggutmaning i april 13

 1. Znogge skriver:

  Livets nödtorft helt enkelt för äta det måste vi!

  Kram och ha en härlig lördag!

 2. Mösstanten skriver:

  Matinköp räknar jag inte som shopping. Men du kanske menar att du gör småinköp istället för att veckohandla? Men veckohandling eller liknande kan väl inte vara lätt att få till (om man vill) så som du arbetar.

  • Kraka skriver:

   Jag gör stora inköp på nätet, kanske varannan månad. Ska göra en storhandling efter påsk tänkte jag. Ska fundera och skriva lista. Men jag kompletteringshandlar en hel del eftersom det mest är de tunga sakerna jag köper när jag storhandlar på nätet.
   När jag varit ute i landet och jobbat har jag köpt matvaror för ett par dagar i taget.

 3. Ingrid skriver:

  Det ser väl ganska oskyldigt ut. Jag tror inte att du är något fall för Lyxfällan!
  Ha en fin lördag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är mest oskyldiga saker jag köper och de mer ”skyldiga” har jag tagit ställning till att jag ha råd med. Under sommaren får det bli lite försiktighet vad gäller inköp eftersom jag inte ska jobba mer än högst sporadiskt.
   Ha en fin söndag!
   Kram

 4. Monica skriver:

  Så länge man inte tar SMS-lån och dylikt för att bekosta det man köper, så är man väl ingen shopoholic! var och en bestämmer ju själv vad man vill använda pengarna till!
  Kram, Monica

  • Kraka skriver:

   Själva begreppet shopoholic handlar om missbruk och signalsubstanser i hjärnan. Oavsett om man har råd eller inte. Det är samma receptorer i hjärnan inblandade i alla missbruk tror jag. I alla fall är det samma receptorer när det gäller heroin, spelande och shopping, Så nej, jag är ingen shopoholic.
   Överhuvudtaget har jag inget missbruksbeteende. Visst, det är gott med ett eller två glas vin eller lite godis emellanåt. Men jag har varken sug efter vin eller sötsaker. Det är mer situationsrelaterat. Dryck i glas med fot kan precis lika gärna vara vatten, det är själva drickandet i vinglas som är ”grejen”. Bakelser handlar också om att sitta och ha vardagslyx. Njuta för att jag kan.
   Just nu avnjuter jag bara lugnet hemma en söndagsmorgon. Katterna kommer ut i käket emellanåt, men de har ätit sin frukost och har tillgång till torrfoder om de vill. De kollar nog bara läget.
   Ha en bra söndag!
   Kram

 5. Frudin skriver:

  Nu vet ju jag att du kan bättre än kålpudding vad det gäller shopping 😁

  • Kraka skriver:

   Mmm… Jag tycker om att ha förbrukningsvaror på lager hemma. Du skulle nog bli lika chockad som du blev på Body shop om du såg mina inköp när jag storhandlar på nätet. Exakt vad jag köper kan variera, men behöver jag tandcreme så är det inte ovanligt att jag köper ett halvdussin tuber. Likaså tvättmedel, tror jag köpte 10 senast. Finns 2 eller 3 kvar nu.
   Sockar är också förbrukningsvaror, de blir urtvättade och fula och då har jag dem till de tillfällen då jag inte ska ”visa fötterna”.
   Matshopping i saluhallar gillar jag, ostar, korvar, marmelader och sådant där lite lyxigare. Det är också saker som går åt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *