EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 april

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 5 april hittar du här.

För en dryg vecka sedan, första fredagen i april, var det EFIT. Jag har inte hunnit publicera förrän nu.


Klockan 07-08: Hade lämnat Postop, där jag jobbat en natt, och var på väg mot hissarna ner till källaren för att byta om.


Klockan 08-09: Hade köpt frukost på MacD i Älvsjö. Orkade inte med allt tjatter inne, det var rätt fullsatt, utan valde att äta i bilen. Lyssnade på ljudbok och blundande en stund.
Plötsligt knackade någon på bilfönstret. Jag flög upp och undrade vad han ville.
Han trodde jag var sjuk eftersom jag stått där så länge. Lite pinsamt för mig, men det är en av de ställen där jag kan sitta väldigt länge ibland när jag jobbat. Men nu kändes det bäst att ge mig av meddetsamma.


Klockan 09-10: Hade bestämt mig för att ställa bilen på min parkeringsplats på kolonin. Vårt garage hemma r fortfarande inte klart och jag har ingenstans att ställa bilen hemma annat än om jag parkerar om den varannan timme.
Jag inspekterar där min son och hans kompis tagit ner ett stort, döende träd. Måste röja upp där så snart jag hinner. Det är grannens hus i bakgrunden.


Klockan 10-11: Jag vilade en timme. Inte så läge alltså, men lite i alla fall. Dessutom hade jag ju somnat till på parkeringen och sovit kanske så där 45 minuter.


Klockan 11-12: På väg över Tyresövägen, väg 229. Skulle till T-banan.


Klockan 12-13: Just kommit upp ur T-banan vid Odenplan. Råkade välja fel uppgång, men de ligger rätt nära varann. Gustav Vasa kyrka i bild.


Klockan 13-14: Frossade i leverpastejmackor. Har för mig att jag åt ett par kakor också. Efteråt valde jag en fleecefilt, en blodröd, och gick sedan ut från Blodcentralen.


Klockan 15-16: Var hemma igen. Ganska trött faktiskt. Gick raka vägen in och bäddade ner mig.


Klockan 20-21: Hade vaknat och gjorde en kopp kaffe.


Klockan 21-22: Utan min fläkt, en födelsedagspresent från min son för ett par år sedan, skulle jag nog frysa ihjäl. Det är sällan temperaturen är över 18 grader utan hjälp av fläkten. Ofta ligger den strax över 17.


Klockan 22-23: Tog ett glas vin. Kunde konstatera att det blir väldigt rörigt på bänken i köket när jag är borta mycket och bara gör korta nedslag i hemma. Får ta tag i det när jag flyttar hem.


Klockan 23-24: Pluggade under kvällen, inte bara den sista timmen. Har precis börjat en 7,5 poängskurs om Simone Weil. En mycket spännande fransk filosof.

 

En dag då jag var på besök hemma. Redan nästa dag skulle jag tillbaka till Alingsås för att jobba. Var bara hemma just för det där enda nattpasset på Postop.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 april

 1. Ingrid skriver:

  Vilken dag du haft! Det låter verkligen jobbigt att arbeta som du gör. Det blev inte mycket sammanhängande sömn efter den jobbnatten.
  Leverpastejmackorna fick det att vattnas i munnen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Jag frossar alltid i leverpastejmackor när jag lämnat blod. Märkligt nog köper jag sällan leverpastej som pålägg hemma.
   Det blev överhuvudtaget ett märkligt kortbesök hemma. Men nu är jag ju arbetsledig ett längre tag. Plugget rullar däremot på som vanligt…

   Kram

 2. Znogge skriver:

  Det var verkligen en intensiv dag med få pauser. Så jobbigt att ert garage inte är klart än. Hoppas det inte dröjer så länge till för leta parkering är verkligen inte roligt 🙁

  Kram

  • Kraka skriver:

   De har lovat att vi ska få flytta in den 15 april. Nu jobbar de dygnet runt och är massor av folk. Hade de jobbat på det sättet tidigare hade de varit klara för ett år sedan.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *