Mat och prat – Bloggutmaning i april 25

Orsakullan, Madeleine, har en bloggutmaning i april med en fråga att besvara varje dag.

Senaste gången jag åt på restaurang var.

Eftersom jag just varit utomlands en vecka skulle jag kunna gör det enkelt för mig och berätta om vilken som helst av veckans dagar. Men det ska jag inte göra. Istället blir det senaste gången jag åt på restaurang innan jag åkte till Amsterdam.

Som många vet äter jag lite då och då med en person jag brukar kalla min vän röntgenläkaren här i bloggen. Vi har känt varann länge, ända sedan vi var 16 år. Hon är inte den, av dem jag umgås med, som jag känt längst. Men nästan.

Någon gång 1995 eller 1996 bestämde vi oss för att ses och äta middag. Våra barn började bli stora, eller hade i vart fall växt ur den ålder då de behövde mammeliga omsorger mer eller mindre hela tiden. Vi kunde med andra ord unna oss en ordentlig portion vuxen egentid.

Sedan dess har vi setts ungefär en gång i månaden för att äta och prata. Från början var det meningen att vi skulle besöka olika restauranger och initialt var vi duktiga på att hitta nya ställen. Men med tiden har det blivit allt mer av samma. Det är att träffas och umgås som är huvudsyftet.

Men senast, måndagen den 15 april, hade jag hittat ett nytillskott. Efter att ha läst om Strykjärnet och Crepêri och logi i Visby, där frudin varit och ätit med sin syster, kollade jag upp dem på deras hemsida och upptäckte att de har ett ställe i Stockholm också. Efter att konfererat med L bokade jag bort till oss.

Eftersom det är ett crêperi så är det galetter och crêpes som serveras. Jag åt en med bland annat skinka och ägg. Minns inte exakt vad den hette. Men gott var det.

Det här inlägget postades i Bloggutmaning i april 2019, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mat och prat – Bloggutmaning i april 25

  1. Znogge skriver:

    Så trevligt att ni håller fast vid traditionen att ses och gå ut och äta tillsammans. Maten såg väldigt god ut tyckte jag. Hoppas ni åt gott i Amsterdam också.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *